Back Back Nieuws

Notarieel Archief Rotterdam wordt evenementenlocatie

29 januari 2015
Het monumentale gebouw van het Notarieel Archief in Rotterdam is eigendom geworden van de TeKa Groep. Directeur Timo Kruft gaat het pand van zo’n duizend vierkante meter groot in de nabije toekomst inzetten als evenementenlocatie en lunchcafé. Het pand aan de Rotterdamse Noordsingel werd in 1899 in gebruik genomen en heeft inmiddels een monumentale status. Willem Cornelis Metzelaar tekende voor het ontwerp van het drie bouwlagen tellende gebouw. Bijzonder zijn de vijftien ijzeren archiefkasten en stellingen die vanaf de begane grond doorlopen tot de zolderverdieping en de draagconstructie van het gebouw vormen.

Restauratie
Voordat het Notarieel Archief de deuren opnieuw opent, wordt het gebouw grondig gerestaureerd, zodat het pand straks aan de modernste eisen voldoet. De precieze duur van deze restauratie is nog niet bekend, maar gezien de aard van het pand – het is een zogeheten categorie-1 Rijksmonument: extra beschermd vanwege het cultuurhistorisch belang – zal dat toch wel enige tijd in beslag nemen, verwacht directeur van de TeKa Groep Timo Kruft. Het is de bedoeling dat het Notarieel Archief een warm en sfeervol interieur krijgt, onder meer door het gebruik van natuurlijke materialen en vintage accessoires. De authentieke elementen blijven vanzelfsprekend zoveel mogelijk bewaard. ‘Dit gebouw is één van de parels van Rotterdam,’ vertelt Kruft trots. ‘Het is een buitenkans om op deze locatie aan de slag te gaan.’

Evenementenlocatie
Het Notarieel Archief heeft een vloeroppervlak van ongeveer duizend vierkante meter. Voor kleine gezelschappen zijn er meerdere subruimtes aanwezig in het bijgebouw. Naast het pand komt een plein met een groot terras. Overdag zal de begane grond van het Notarieel Archief geopend zijn voor koffie, lunch en borrel, terwijl de andere twee verdiepingen voor bedrijfsevenementen en feestelijke bijeenkomsten worden ingezet. ’s Avonds is het complete pand exclusief beschikbaar voor zakelijke evenementen en andere feestelijke gelegenheden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!