Not Just a Buzz Word – waarom een hybride evenement? Not Just a Buzz Word – waarom een hybride evenement?
Back Back Visie

Not Just a Buzz Word – waarom een hybride evenement?

15 maart 2022

Een groeiend aantal landen heeft inmiddels hun Covid-19-beperkingen opgeheven, maar laten we de lessen van de afgelopen twee jaar niet vergeten. De toekomst waarin een hybride strategie de hoofdrol gaat spelen ligt voor ons. Een hybride strategie, die persoonlijke en virtuele evenementen combineert, heeft een aantal voordelen, waarvan de belangrijkste is dat organisatoren van evenementen een groter publiek kunnen bereiken. expertshare is de oplossing.

Een hybride evenement is de meest inventieve manier om een verscheidenheid aan evenementen te organiseren, waaronder conferenties, beurzen, productlanceringen en andere soorten bijeenkomsten. Je kunt een complete ervaring creëren voor al je bezoekers door de virtuele en fysieke landschappen samen te voegen. Dit kan live of opgenomen zijn, afhankelijk van je evenementdoelen.

Hybride evenementen en totale evenementenstrategie

Planning en creativiteit zijn vereist voor een succesvol hybride evenement. Organiseer je een intern of extern evenement? Beschik je over de juiste tools om je hybride evenement goed te verkopen en te promoten? Wat hoop je dat je gasten mee zullen nemen van dit evenement? Het beantwoorden van deze en andere vragen kan helpen bij het ontwikkelen van uw hybride evenementstrategie.

Waarom een hybride evenement organiseren?

Een hybride evenement is niet zomaar een live webcast van een evenement voor een online publiek. Een echt hybride evenement omvat de beste aspecten van beide soorten evenementen, wat resulteert in een echt boeiende en participatieve ervaring voor alle deelnemers, ongeacht hun locatie. Je moet een manier vinden om je tweeledige publiek met elkaar te verbinden als je volledig wilt profiteren van de voordelen van een hybride evenement. Het netwerkaspect is een van de belangrijkste redenen waarom mensen evenementen bezoeken. Zowel virtuele als persoonlijke gasten moeten in staat zijn om naar sprekers te luisteren, met andere aanwezigen te communiceren, deel te nemen aan activiteiten en te netwerken.

Voordelen van een hybride evenement

Waarom zou je in plaats van een hybride evenement niet kiezen voor een virtueel evenement? Virtuele evenementen zijn zonder twijfel nuttig. Er zijn andere momenten waarop een volledig virtueel evenement geschikt is. Door voor een hybride evenement te kiezen, kun je echter profiteren van de voordelen van persoonlijke evenementen en tegelijkertijd de waarde van virtuele evenementen maximaliseren. Win-win!

Hier zijn enkele van de voordelen die hybride evenementen kunnen bieden:

Flexibiliteit
Door voor een hybride evenement te kiezen, kunnen deelnemers die last-minute plannen hebbeneen kans geven om toch deel te nemen. Dit kan de hoeveelheid stress voor uw bezoekers verminderen.

Vergroot je bereik
Er zullen altijd verschillende redenen zijn waarom genodigden een evenement niet kunnen bijwonen. Het evenement kan te ver weg zijn of een deelnemer heeft andere afspraken. Het aanbieden van een virtuele optie vergroot het bereik. Hierdoor kunnen mensen die anders misschien niet in staat zijn om uw evenement bij te wonen, dit wel doen en zo betrokken raken bij je merk of doel.

Kostenbesparing
Je kunt mogelijk geld besparen op eten, ruimte en zelfs reiskosten voor de deelnemers die virtueel zullen deelnemen.

Waar voor je geld
Je kunt evenementinhoud hergebruiken, op sociale media publiceren, via e-mail verzenden of omzetten in blogberichten of website-inhoud of e-learningmodules.

Voorbereid zijn is een van de belangrijkste vaardigheden die we de afgelopen twee jaar hebben geleerd. Wacht niet op een verrassing - maak hybride evenementen een deel van je leven! Neem contact op met expertshare voor een gratis demo.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!