Back Back Nieuws

NOS wint New Media Award tijdens congres Onder de Knop

20 november 2008
De NOS heeft de ABN AMRO New Media Award gewonnen. Roeland Stekelenburg nam de prijs namens de NOS in ontvangst. De award werd op donderdag 19 november voor de derde maal uitgereikt tijdens het congres Onder de knop in het Spant! in Bussum.


De NOS won de prijs dankzij de afdeling Nieuwe Media, waarbinnen nieuwe toepassingen en applicaties worden ontwikkeld op het gebied van mobiel, internet, narrowcasting en interactiviteit.

Vooral tijdens de lange sportzomer van 2008 ( o.a. het EK voetbal en de Olympische Spelen)  waarvan veel (video)content beschikbaar werd gesteld via internet en mobiel, bewees de NOS een innovatieve voorloper te zijn en hadden haar activiteiten veel impact.


Congresbezoekers konden met hun mobiele telefoon gratis stemmen op de genomineerden Endemol Nederland, de FD Mediagroep en de NOS. De award is een initiatief van ABN AMRO en Broadcast Press.


Over de ABN AMRO New Media Award
Met de ABN AMRO New Media Award worden bedrijven en personen onderscheiden voor een veelbelovend initiatief of baanbrekende ontwikkeling op het gebied van nieuwe media. In 2006 is de award gewonnen door Erwin Blom, toen hoofd digitaal van de VPRO en vorig jaar was Bas Verhart van PICNIC-festival de winnaar.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!