Back Back Nieuws

Noord-Holland primeur met wandelestafetteteam voor bedrijven

11 januari 2008
Wat bij hardloopevenementen al langer gebeurt, krijgt nu navolging in de Plus Wandel4Daagse Alkmaar: bedrijventeams. Drie gedeputeerden van de provincie Noord-Holland; Sascha Baggerman, Jaap Bond en Peter Visser hebben zich als het eerste wandel-estafetteteam voor bedrijven ingeschreven. De primeur is aan de Plus wandelvierdaagse en de provincie Noord-Holland in het bijzonder. Le Champion hoopt dat vele bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. De wandelvierdaagse vindt plaats van 18 t/m 21 juni in de regio Alkmaar.

De gedeputeerden van het provincie Noord-Hollandteam kiezen als wandelestafetteteam voor de afstand van 7,5 km. Zij zullen in juni ieder twee dagen van de estafette voor hun rekening nemen. De provincie Noord-Holland is tevens een van de hoofdsponsors van de wandelvierdaagse.

Met een wandelestafetteteam kunnen bedrijven hun medewerkers stimuleren om te bewegen en gezamenlijk een prestatie neer te zetten. Een estafetteteam bestaat uit drie deelnemers waarbij ieder lid één doordeweekse dag loopt en gezamenlijk de slotdag op zaterdag wordt gelopen. Alle deelnemers lopen dezelfde afstand met keuze uit 7,5, 15, 25, 35 en 45 km en de nordic walking afstanden. Ieder businessteam heeft o.a. recht op lunchpakketen, medische verzorging, een groepsfoto en een t-shirt. Het inschrijfgeld bedraagt € 250,- per team.

In 2007 vond de eerste editie van deze eerste grote vierdaagse in het westen van het land plaats. De Plus Wandel4Daagse Alkmaar onderscheidt zich van andere vierdaagse mede door afwisselende parcours van duinen, strand, bos, polders en karakteristieke dorpjes rondom Alkmaar. Door vanuit vier verschillende locaties in Alkmaar te starten en te finishen zijn de routes zeer afwisselend. Bovendien variëren deze van kortere (7,5 km) tot langere (45 km) afstanden.Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!