Back Back Nieuws

Noodzakelijke herstructurering horeca DRU Cultuurfabriek

08 maart 2011
De komende maanden voert de Horeca exploitatie Drufabriek BV de nodige herstructurering door als gevolg van de financiële situatie van de DRU Cultuurfabriek. De Horeca BV, bestaande uit grand café het Schaftlokaal en de afdeling zalenverhuur, is in september 2009 tegelijk met de Stichting DRU Cultuurfabriek geopend.

 

Potentie tot succes is aanwezig

In 2010 heeft het Schaftlokaal ruim 65.000 gasten mogen verwelkomen. Een onverwacht groot aantal, maar de financiële resultaten lopen niet in de pas met de verwachtingen. Reden voor de directie van de Horeca BV om de nodige herstructureringen door te voeren. ‘De potentie om een groot succes te maken van het Schaftlokaal en het zalencentrum is volop aanwezig, maar de aanpak moet anders’, aldus Juliëtte Hofman, directeur van de Horeca BV.

 

Aanpassing van concept
De maatregelen richten zich onder andere op een aanpassing van het concept in het Schaftlokaal en meer aandacht voor het vermarkten van het commerciële aanbod. Vanaf 11 maart wordt er een nieuwe formule doorgevoerd, welke erin moet resulteren dat de service in het restaurant verbetert en de kosten sterk worden gereduceerd.

 

Beter in de markt zetten

‘De menukaart zal worden aangepast waarbij er zo veel mogelijk met verse streekproducten zal worden gewerkt die, waar mogelijk, uit de directe omgeving worden betrokken. Daarnaast zal er kritisch gekeken worden naar personele bezetting en zullen de openingstijden worden aangepast. De marketingafdeling richt zich in de tussentijd op het beter in de markt zetten van de conferentie- en vergadermogelijkheden in het complex’, aldus Juliëtte.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!