Back Back Nieuws

Nog 99 dagen tot SAIL: Burgemeester van der Laan start aftelklok

13 mei 2015
Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam gaf 12 mei tijdens een persbijeenkomst van SAIL Amsterdam 2015 op symbolische wijze aan dat het nog 100 dagen te gaan is tot de start van de negende editie van SAIL. Met een druk op de knop begon de SAIL-klok langs de A4 bij Schiphol en bij knooppunt Amstel aan de A10 af te tellen naar 19 augustus 2015. Het nautische evenement belooft een indrukwekkend worden met een recordaantal Tall Ships (50) waaronder 13 primeurs en een SAIL-In parade van 12 kilometer.

Nieuwe weg
SAIL Amsterdam 2015 is een nieuwe weg ingeslagen met een fikse uitbreiding van het evenementengebied dat opgedeeld is in thematische ‘oceanen’. Nieuw is de SAIL Music Marina met podium aan de noordzijde op het IJ. Daarnaast is er veel oog voor verjonging in het concept en programma. Een Nationaal Debat zal inhaken op het thema van SAIL: ‘Van Gouden verleden naar Gouden toekomst’. Er staan veel inspirerende activiteiten op stapel voor gezinnen en kinderen. Het exclusieve SAIL Village is het vertrekpunt voor duizenden hospitality arrangementen. Vanzelfsprekend staan traditionele en succesvolle activiteiten waaronder het Saluut Protocollair, de Vlootschouw, skûtsjesilen op het IJ, het adembenemende vuurwerk en de Crew Parade ook weer op het programma.

Informatie
SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus. SAIL werd voor het eerst georganiseerd in 1975 en is uitgegroeid tot een van de grootste gratis toegankelijke evenement van Nederland. SAIL Amsterdam 2015 wordt georganiseerd door Stichting SAIL Amsterdam (SSA) samen met SAIL Event Partners (SEP).
Meer informatie op sail.nl, via Facebook, Twitter - #SAIL2015 of Instagram.

Foto: Henk Rougoor

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!