NLSecure[ID] toont aan: online events volwassenNLSecure[ID] toont aan: online events volwassen
Back Back Nieuws

NLSecure[ID] toont aan: online events volwassen

10 februari 2021

Succesvolle online editie driedaags KPN securityevent

Met ijzersterke content, een state-of-the-art vormgeving en een geavanceerd platform bewees NLSecure[ID], hét securityevent van Nederland, dat online events volwassen zijn geworden. De drie partners die dit driedaagse kennis-event samen met KPN Security realiseerden kijken terug op een succesvolle online productie.

De timing kon niet beter zijn. In de week dat KPN werd uitgeroepen tot het beste netwerk van ons land, de Europese Dag van de Privacy viel en RTL-journalist Daniël Verlaan een omvangrijk datalek bij de GGD aan het licht bracht, vond eind januari het KPN-event NLSecure[ID] plaats. Tijdens deze online editie van dit event, waarmee de securityspecialisten van de telecomaanbieder Nederland door middel van kennisdeling veiliger wil maken, stonden alle mogelijke aspecten van (data)veiligheid centraal.

Gevarieerd programma

Het online event was gratis toegankelijk. Deelnemers die zich registreerden ontvingen een deelnamelink waarmee ze onbeperkt toegang kregen tot het platform waarop de live sessies konden worden bijgewoond. Mood Concepts vertaalde het beproefde concept van NLSecure[ID] naar een een online editie voor KPN Security en zocht hiervoor de samenwerking met Live Legends en Invitado. Onder de sprekers in het zeer gevarieerde, door KPN Security samengestelde programma behalve de al eerder genoemde journalist Daniël Verlaan onder meer Brenno de Winter, die in zijn rol als adviseur van het ministerie van VWS nauw betrokken was bij de CoronaMelder-app.

Goed ingespeeld team

'Naast de dagelijkse live uitzendingen tussen 13.30 en 16.30 uur was er ook een uitgebreid aanbod aan vooraf opgenomen sessies', vertelt Corine Berkel van Mood Concepts. 'Blue Talks, die werden aangeboden door KPN Security partners van het event, Green Talks, die zich richtten op managers en Black Talks voor een met name technische doelgroep. De kracht van deze productie met een goed ingespeeld team van sterke partners lag in de combinatie van het vanuit de expertise van KPN Security samengestelde programma en de door ons toegevoegde variatie en interactie: met wisselende decors en het maximaliseren van interactie met de deelnemers. Uit de enquête blijkt dat we hierin zeer geslaagd zijn. Daar zijn we trots op!’

Virtual studio

Niet alleen het programma, ook de registratie, de regie en de vormgeving oogsten veel lof van de vele deelnemers aan het securityevent. De Live Talks vonden plaats in een virtueel door Live Legends vormgegeven decor. Waar de LIVE@HOME studio in werkelijkheid geheel KPN-groen was, kregen de kijkers een adembenemende virtuele studio-omgeving voorgeschoteld. Ad de Haan, creative director van Live Legends: 'NLSecure[ID] is voor ons een schoolvoorbeeld als het gaat om het organiseren van een succesvol online event. Allereerst is daar de samenwerking tussen drie partners en de mensen van KPN Security, die allemaal hetzelfde doel hebben: iets onvergetelijks neerzetten. Tel daar een goed programma en de kracht van technologie bij op en je biedt de deelnemers thuis écht een unieke ervaring.'

Geavanceerd en veilig platform

Met hun persoonlijke deelnamelink landden de deelnemers op het in de KPN-huisstijl vormgegeven eventplatform Transmisión Livestreams van Invitado, dat door technici van KPN voorafgaand aan het event aan een uitvoerige PEN-test werd onderworpen. 'Logisch,' reageert Kaj de Waal, online eventspecialist bij Invitado. 'KPN heeft een naam hoog te houden, en met een doelgroep die met name uit in dataveiligheid gespecialiseerde techneuten bestaat, wil je natuurlijk geen enkel risico lopen.' Het interactieve platform, waarop ook de partners uitvoerig de mogelijkheid hadden zich te presenteren en direct met de deelnemers in contact te komen, blijft nog tot eind februari in de lucht. Zo blijft de grote hoeveelheid interessante content voor geregistreerde deelnemers nog beschikbaar en kunnen alle talks worden teruggekeken.

Carolien Hoogerwaard, Manager Marketing & Communicatie van KPN Security: 'Wij kijken terug op een zeer geslaagde tweede editie van NLSecure[ID]. Met het doel samen Nederland veiliger maken, als security community. Kennisdeling over cybersecurity is belangrijker dan ooit. Dit kan alleen door samen met elkaar in gesprek te gaan. In deze tijden moet je ook als team volledig digitaal schakelen en denken, dit hebben we gedaan met goede partners en we zijn enorm blij met het resultaat. Een volledig online event, met live shows waarin interactie mogelijk was.'

Event gemist? Via deze link kunnen belangstellenden zich met terugwerkende kracht registreren om toegang te krijgen tot het portal van NLSecure[ID].

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!