Nikkie de Jager wint OUT Media Award 2021 Nikkie de Jager wint OUT Media Award 2021
Back Back Nieuws

Nikkie de Jager wint OUT Media Award 2021

29 december 2021

Zoals ieder jaar reikt de Europese tv-zender OUTtv ook in 2021 de OUT Media Award uit. De prijs is bestemd voor een persoon of organisatie die de LHBTi+-gemeenschap op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media. In Nederland gaat de award dit jaar naar niemand minder dan Nikkie ‘NikkieTutorials’ de Jager. De uitreiking zal aanstaande vrijdag om 22.00 te zien zijn tijdens de Oud & Nieuw Special van de Niki Today Tonight show op OUTtv.

Nikkie de Jager begon in 2008 met het YouTubekanaal NikkieTutorials, waarop ze instructievideo’s plaatst omtrent beauty en make-up. Inmiddels is de 27-jarige uitgegroeid tot een van de populairste YouTubers ter wereld en heeft haar kanaal momenteel meer dan 13,9 miljoen abonnees. Haar make-uptalenten, charme en gevoel voor humor vallen ook in de smaak bij de grote bekendheden.

Adele en Lady Gaga

Artiesten als Adele en Lady Gaga hebben een verschijning gemaakt in een video van NikkieTutorials. Buiten haar populaire beautykanaal is ze ook niet meer weg te denken uit zowel de Nederlandse als internationale showbusiness. Tijdens het Eurovisiesongfestival schitterde ze als presentatrice op het podium in Rotterdam. Elke prachtige outfit was een verwijzing naar de transgender community. Dit zette ze tevens voort op de prestigieuze rode loper van de MET Gala in september: haar look was een direct eerbetoon aan LGBT+-pionier en icoon Marsha P. Johnson. Op een geheel eigen manier ontpopt De Jager zich als een van de hedendaagse en meest geliefde LHBTI+-iconen wereldwijd, waar velen naar kunnen opkijken. Het komt daarom ook niet als een verrassing dat ze met een overweldigende meerderheid van de stemmen de OUT Media Award 2021 heeft gewonnen. Van de 4000 stemmen was een ruime 3000 voor De Jager.

OUT Media Award

De OUT Media Award werd in 2014 in het leven geroepen om televisie- en mediapersoonlijkheden aan te sporen een ambassadeur te zijn voor de LHBTI+ gemeenschap. Na o.a. ex-Songfestivalwinnares Conchita Wurst, meidengroep K3 en VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck en Koning Willem Alexander mag Nikkie de Jager zich dit jaar de meest LHBTI+-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2021 noemen in Nederland. In Vlaanderen ging de award dit jaar naar de 20-jarige veldrijder Justin Laevens. Hij kwam begin 2020 als eerste Belgische veldrijder publiekelijk uit de kast als homo. Ook zijn uitreiking zal tijdens de Oud & Nieuw Special van latenightshow Niki Today Tonight te zien zijn op vrijdag 31 december om 22:00.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!