Nijmeegse Winterweken: licht in het donker Nijmeegse Winterweken: licht in het donker
Back Back Nieuws

Nijmeegse Winterweken: licht in het donker

22 november 2022

Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren. 

Activiteitenprogramma

Op diverse locaties kun je tijdens de Nijmeegse Winterweken extra genieten van programma in de stad. Zo is er een Wintermarkt op plein ’44, Santa’s Selfiehouse in de Marikenstraat, indrukwekkend straattheater en bierproeverijen in de kelder van de Stevenskerk. Ook zijn er optredens van danseressen, koren en concerten. Op 28 en 29 december, 7 en 8 januari kom je extra entertainment en activiteiten tegen langs de route, zowel binnen als buiten. Tevens steken we een lichtje aan tijdens de lichtjesoptocht op donderdagavond 28 december. Deze avond wandelen we met een lichtje of lampion, in samenwerking met het Marikenhuis een verkorte route door de binnenstad, langs een aantal lichtsculpturen. 

Muziekquizroute

Beleef de Nijmeegse Winterweken en wandel de route door de stad langs de diverse lichtsculpturen. Het mooiste tijdens of na de schemering, maar op elk moment van de dag te bezoeken. Iets extra’s doen? Speel de muziekquizroute; ontdek de stad en maak kennis met vele Nijmeegse ondernemers. Scan de QR codes langs de route, test jouw muziekkennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad en maak kans op een  prijs waaronder de lokale bon van Nijmegen. De muziekquizroute is van 17 december t/m 8 januari gratis te lopen.
 

De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor sommigen moet je reserveren en voor de proeverijen en voorstellingen zijn tickets te koop.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!