Nijmeegse Nachtcultuur slaat handen ineen tijdens VierdaagsefeestenNijmeegse Nachtcultuur slaat handen ineen tijdens Vierdaagsefeesten
Back Back Nieuws

Nijmeegse Nachtcultuur slaat handen ineen tijdens Vierdaagsefeesten

28 juni 2024

De nachtcultuur van Nijmegen staat al jarenlang bekend om het gevarieerde en levendige nachtprogramma en tijdens de Vierdaagsefeesten is dit niet anders. Elke avond en nacht kunnen feestgangers zich in de derde week van juli tevens onderdompelen in een wereld van muziek en dans. De Nijmeegse nachtcultuur, Stichting Doornroosje, Stichting Vierdaagsefeesten en Stichting de Nachtburgemeester Nijmegen bundelen hun krachten met een gezamenlijke campagne: Vier de Nacht.

Van 13 t/m 19 juli zijn de Vierdaagsefeesten: Nijmegen staat dan weer zeven dagen lang in het teken van feest en saamhorigheid. Waar er overdag breed geprogrammeerd wordt voor diverse doelgroepen, met programma's uit verschillende windrichtingen en variërende genres binnen het muziekprogramma en aanvullend randprogramma, barst de stad ‘s nachts los met een indrukwekkend nachtprogramma. Het aanbod hierbinnen varieert van Drum & Bass en Techno tot House en Trance.

Vier de Nacht

Het programma de Vierdaagsefeesten duurt dagelijks tot 00:30 uur ‘s nachts en vrijdag tot 01:00 uur. Om bezoekers meer programma te bieden en langer te kunnen laten doorfeesten, heeft de organisatie de afgelopen jaren pilots uitgevoerd met verschillende stakeholders. Dit jaar lanceert de organisatie voor het eerst een gezamenlijke campagne waarin de organisatie de hele nachtcultuur betrekt, inclusief alle promotors, organisatoren en locaties. Met een line-up van internationale allure en een diverse mix van evenementen, draagt de Vier de Nacht campagne bij aan de erkenning van Nijmegen als een toonaangevende dance-stad in Nederland en daarbuiten. Een aantal artiesten uit het nachtprogramma zijn bijvoorbeeld Anetha, Bambounou, DJ Bone, Ben Hemsley, Miss Djax en VTSS. "We zijn ongelooflijk trots dat we erin zijn geslaagd om zoveel verschillende partijen te verenigen. Dit is een mijlpaal waar andere steden jaloers op mogen zijn. De steun van de Nijmeegse nachtpartijen is overweldigend en hartverwarmend. Het toont de kracht en de cohesie van onze nachtcultuur." zegt Celia Okoro, Nachtburgemeester bij Stichting Nachtburgemeester Nijmegen.

Samenwerking

Meer dan 60 nachtpartijen nemen deel aan de Vier de Nacht-campagne, wat een breed en divers programma garandeert. Dit initiatief heeft als doel om jaarlijks het nachtprogramma van de Vierdaagsefeesten nationaal en internationaal bekendheid te geven. De campagne is opgezet door een projectgroep vanuit alle eerdergenoemde partijen.

De Vierdaagsefeesten trekken jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. Dit jaar wordt het nachtprogramma prominenter gepresenteerd dan ooit tevoren. Vrijdag 28 juni om 12:00 uur wordt de Vier de Nacht campagne officieel gelanceerd. Via de Instagram-pagina @vierdenacht_nl, de website www.vierdenacht.nl en de officiële Vierdaagsefeesten-app kunnen bezoekers alle details en hoogtepunten van het nachtprogramma ontdekken.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!