Back Back Nieuws

Nightwriters voor entertainment en bedrijfsleven

25 oktober 2007
Nightwriters, het literaire collectief onder leiding van succesauteur Kluun, stelt zich sinds een aantal maanden ook actief op als boekings-agency voor belangrijke Nederlandse en Vlaamse auteurs.

Nightwriters richt zich met name op het grotendeels onontgonnen circuit van optredens van auteurs in onder andere de entertainment-industrie en het bedrijfsleven. Daarmee ontsluit Nightwriters Agency de literatuur voor andere markten, zoals een ‘Speaker’s Academy’ al jaren op succesvolle wijze optredens boekt voor bekende Nederlanders. Behalve individuele optredens coördineert Nightwriters op maat gesneden Nightwriters-avonden voor de ‘business-to-business’ sector.

Kluun: ‘We richten ons op de beter betalende optredens. Schrijvers worden door de media en door de entertainmentindustrie steeds meer als artiesten gezien. Als je al drie keer Lois Lane op je bedrijfsfeest hebt gehad, is het voor de verandering wel aardig om een keer Tommy Wieringa, Herman Brusselmans of Saskia Noort te zien optreden. Wij kunnen ondertussen, na een seizoen Nightwriters-avonden, redelijk inschatten welke auteur met welk repertoire het beste bij welke aanvraag past. En we zorgen dat, ontvangst, catering, beeld, geluid en eventuele hotelkamers e.d. op de locatie goed is geregeld.’

Nightwriters boekte de afgelopen maanden regelmatig optredens voor onder andere A.F.Th van der Heijden, Joost Zwagerman, Herman Brusselmans, Renske de Greef, Saskia Noort en Kluun zelf.

Nightwriters begon vorig jaar als maandelijkse literaire entertainmentavond in de hippe Amsterdamse nachtclub Panama. De acht avonden waren steevast uitverkocht. Half november komt een bundel uit met de beste verhalen van deze avonden. De bundel wordt in december gevolgd door een promo-tour van Nightwriters langs de grotere poppodia in Nederland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!