Back Back Nieuws

Nightwriters ook voor evenementenmarkt

29 februari 2008
Nightwriters, het literaire collectief onder leiding van succesauteur Kluun, is sinds een aantal maanden ook actief op de evenementenmarkt. Literair entertainment, speciaal gericht op bedrijfsevenementen.

Een avondje Nightwriters laat zich nog het best samenvatten als Stand up writing. Snel, spits, sexy, spannend. Schrijvers om bij wakker te blijven. Nightwriters is een mix tussen een theatervoorstelling, concert, quiz, comedy- en een talkshow. Op het podium een prachtig decor schrijvers in een nachtclubachtige setting, videoscherm, drie schrijvers, een presentator, een dj en een band.

Initiator Kluun: ‘We hebben nu en paar jaar ervaring opgedaan in nachtclubs, theaters en poppodia. Van de hippe nachtclub Panama tot de Uitmarkt, van poptempel Paradiso tot Ladies Night bij Holland Casino. We weten precies wat wel en wat niet werkt, we weten hoe lang we een show moeten maken en welke schrijver bij welk publiek past. Wie de meester is van de subtiele humor en wie het publiek laat bulderen van het lachen. Welke schrijver op het scherpst van de snede discussieert, welke schrijver provoceert, charmeert, shockeert, inspireert. Een ding hebben ze allemaal gemeen: de auteurs die bij ons optreden hebben jarenlange podiumervaring en ze willen hun publiek entertainen.’

Behalve avondvullende shows coördineert Nightwriters ook op maat gesneden avonden. Individuele optredens, schrijvers als panellid, als gastspreker, als presentator, als gastcolumnist in bedrijfsmagazines.

Kluun: ‘Schrijvers worden door de media en door de entertainmentindustrie steeds meer als artiesten gezien. Als je al drie keer Lois Lane of Sugar Lee Hooper op je bedrijfsfeest hebt gehad, is het voor de verandering wel aardig om een keer Tommy Wieringa, Herman Brusselmans of Saskia Noort te zien optreden.'

Nightwriters boekt optredens voor o.a. A.F.Th van der Heijden, Joost Zwagerman, Tommy Wieringa, Christophe Vekeman, Maarten Spanjer, Herman Brusselmans, Saskia Noort, Susan Smit en Kluun zelf.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!