Back Back Nieuws

Nieuwe Virtual Reality startup komt met Cardboard Owl

24 september 2015
Nederland is vanaf 7 september een nieuwe Virtual Reality startup rijker: Uil VR Solutions B.V. VR Owl is opgericht door bedrijfskunde student Marco Janmaat in samenwerking met Cross Media docent van de Hogeschool van Amsterdam, Jochen Riester. VR Owl bestaat uit twee onderdelen: De verkoop van een nieuw soort Google Cardboard, de Cardboard Owl en een tak die Virtual Reality apps voor bedrijven bouwt.

Hoe het begon
‘Tijdens mijn stage bij Heineken kwam ik voor het eerst in aanraking met Virtual Reality en de Google Cardboard, een ervaring die vanaf minuut één bleef hangen en waar ik eigenlijk de rest van mijn stagetijd aan heb besteed,’ vertelt Marco Janmaat. Die eerste aanraking vond plaats in de AMFI statement store waar Jochen Riester net alle nieuwswebsites had gehaald door als eerste in Nederland een Virtual Tour van de AMFI Statement Store te maken die bekeken kon worden met je telefoon en een Google Cardboard. ‘Sindsdien zijn we eigenlijk continue in contact gebleven en heeft Jochen mij alles uitgelegd over Virtual Reality en de werking ervan, dit probeerde ik dan weer te bekijken vanuit een marketing perspectief. Op die manier versterkten we elkaar en bouwden we steeds meer kennis op’

‘Tijdens het introduceren van Virtual Reality met Jochen bij Heineken liepen we tegen een aantal problemen aan rond de Google Cardboard, zoals de kwaliteit van het karton, de vouwbaarheid en soms zelfs de lenzen die er niet goed in zaten. Samen met Jochen en het team zijn wij de afgelopen maanden hard aan het werk gegaan om te kijken of we dit beter konden doen, en we zijn erg trots op het eindresultaat’.

De Cardboard Owl
De Cardboard Owl laat zich het best omschrijven als een uiterst makkelijk te vouwen en vriendelijk geprijsde Google Cardboard 2.0 ‘De productie vind plaats in Nederland met hoogwaardig karton waardoor je een mooie glimmende bedrukking krijgt en hij erg stevig is ten opzichte van andere Google Cardboards. Daarnaast heeft hij de exacte afmetingen van de Google Cardboard 2.0 en zitten in de Cardboard Owl ook de Google Cardboard 2.0 lenzen, alleen onze prijs is vriendelijker waardoor het bereikbaar is voor zowel bedrijven als consumenten.’

De consument kan een Cardboard Owl aanschaffen via de website die op 7 september is gelanceerd. De Cardboard Owl is geschikt voor meerdere bedrijfsdoeleinden. Denk aan evenementen en bedrijfsgeschenken, maar ook als ondersteuning van presentaties. Voor bedrijven kan de Cardboard Owl klant specifiek worden bedrukt met logo’s, foto’s, teksten enzovoorts.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!