Back Back Nieuws

Nieuwe Victoria Hotel wordt Park Plaza Victoria Amsterdam

11 december 2006
Het historische Victoria Hotel Amsterdam heeft een nieuwe naam gekregen: Park Plaza Victoria Amsterdam. Dat is vrijdagavond bij de officiële heropening van het karakteristieke hotel bekend gemaakt. Het hotel werd daarna spectaculair heropend door burgemeenster Cohen van Amsterdam.

De laatste zes maanden heeft het hotel een complete transformatie ondergaan van de lobby, restaurants, bars en 140 van de totaal 306 kamers. In de nieuwe moderne inrichting is gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren met high-tech verlichting.

Het monumentale Park Plaza Victoria Amsterdam, geleid door Park Plaza Hotels Europe B.V. onder de merknaam Park Plaza Hotels & Resorts, dateert uit 1889 en is het vlagschip van de hotelgroep. Het hotel dat destijds ontworpen is door Johann Friedrich Henkenhaf ligt direct tegenover het Amsterdam Centraal Station en speelt een prominente rol in de omgeving, zeker met het oog op de toekomst met de ontwikkeling van het stationseiland en de Noord-Zuidlijn.

Door de snelle uitbreiding van het aantal hotels, is het essentieel voor Park Plaza Hotels Europe om de merknaam kracht en consistentie te geven. Daarom is besloten de naam van Victoria Hotel Amsterdam in lijn te brengen met de overige Park Plaza Hotels & Resorts.

Alleen al in 2006 zijn er drie nieuwe Park Plaza Hotels geopend, in Amsterdam, Berlijn en Dublin. Twee nieuwbouw hotels gepland in Londen in 2007 en 2010 en een hotel in München in 2008.

Park Plaza Hotels Europe heeft ook twee art’otels in Berlijn en Potsdam toegevoegd aan de collectie van lifestyle hotels. Momenteel heeft Park Plaza Hotels Europe 25 hotels met totaal 4200 kamers. De strategie van Park Plaza Hotels Europe is een intensieve uitbreiding die zal resulteren in een verdubbeling van het huidige aantal hotels tot 2009.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!