Nieuwe unieke evenementenlocatie in Amsterdam: Fabrique des LumièresNieuwe unieke evenementenlocatie in Amsterdam: Fabrique des Lumières
Back Back Locaties

Nieuwe unieke evenementenlocatie in Amsterdam: Fabrique des Lumières

01 september 2022

Fabrique des Lumières is een nieuw digitaal kunstcentrum in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek, op het Westergasterrein in Amsterdam. Door gebruik te maken van geavanceerde technologie met lichtprojecties en muziek biedt Fabrique des Lumières immersieve exposities van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Bezoekers kunnen genieten van een hoogwaardige visuele en auditieve kunstervaring die perfect is aangepast aan het 19e-eeuwse historische gebouw.

 • Foto: Dennis Bouman
  Foto: Dennis Bouman
 • Foto: Dennis Bouman
  Foto: Dennis Bouman
 • Foto: Dennis Bouman
  Foto: Dennis Bouman
 • Foto: Dennis Bouman
  Foto: Dennis Bouman
 • Foto: Culturespaces
  Foto: Culturespaces
 • Foto: Dennis Bouman
  Foto: Dennis Bouman

De immersieve exposities worden geprojecteerd op alle oppervlakken van de muren (ruim 17m2 hoog!) en vloeren van Fabrique des Lumières, waardoor het een volledige zintuiglijke ervaring wordt.

Buiten reguliere openingstijden kan deze unieke en bijzondere ruimte gereserveerd worden voor een evenement. Fabrique des Lumières biedt plaats aan maximaal 1.000 personen voor vergaderingen, diners, (mode)shows, productlanceringen of bedrijfspresentaties. De hal kan in twee delen worden opgesplitst, zodat er meerdere programmaonderdelen in hetzelfde gebouw kunnen plaatsvinden. Met behulp van innovatieve en zeer geavanceerde technische apparatuur biedt Fabrique des Lumières de perfecte voorzieningen voor op maat gemaakte evenementen met een eigen presentatie, projectie of product(en) in een indrukwekkende omgeving, aangepast naar smaak en gewenste sfeer.

Ontbijt, cocktailsessies & diners

Bied gasten ’s morgens van 7 tot 9 uur een privébezoek aan de huidige exposities, gevolgd door een netwerk-, bedrijfsevenement of vergaderruimte op een andere locatie. Ook kan er een continentaal ontbijt met gebak, thee, koffie en vruchtensap worden geserveerd voor maximaal 100 gasten (tot 9 uur). De hal kan ook worden gereserveerd voor cocktailparty’s en diners. De service omvat de verhuurbare ruimtes en de projectie van een van de huidige immersieve exposities (totale duur bedraagt circa 50 minuten), of een digitale presentatie op maat. De kosten voor de traiteur en andere dienstverleners zijn additioneel en dienen gekozen te worden uit een lijst van vaste partners.

Professionele evenementen

Bedrijfsevenementen, bedrijfspresentaties, productlanceringen of shows zijn ook mogelijk bij Fabrique des Lumières. De indeling van de ruimtes en de technische uitrusting ter plaatse (geïntegreerde videoprojectoren en geluidsinstallatie) maken van Fabrique des Lumières de ideale locatie om een avondevenement te organiseren waarbij een kennismaking met kunstgeschiedenis kan worden gecombineerd met de presentatie van op maat gemaakte projecties. De zaal met de verhoging, die kan worden ingericht in een impactvolle setting van uw keuze, is een ideale ruimte voor een toespraak of presentatie. Andere mogelijkheden voor evenementen kunnen uiteraard worden besproken met het evenemententeam.

Personaliseren

De geavanceerde projectieapparatuur maakt het mogelijk om eigen beeldmateriaal te projecteren op alle oppervlakten. Naast het originele decor, met elegante verlichtingsopties die de architectuur van de zaal versterken, zijn er nog talloze mogelijkheden. Bied gasten een uitzonderlijke reis naar de kern van de kunst door de vertoning van de huidige exposities. Meesterwerken van de meest gevierde kunstenaars worden voor je ogen tot leven gebracht, begeleid door muziek. Ook is er keuze uit stilstaande of bewegende sfeerbeelden om de gewenste sfeer te creëren. Of projecteer een video of presentatie op maat op de muren van Fabrique des Lumières in de Hal of de Studio. Het eigen AV-team is beschikbaar om een volledig gepersonaliseerde show te ontwerpen: de creatie van een synopsis, scenografie of animatie van eigen media (foto’s, video’s, geluid, enz.), de soundtrack en de volledige integratie van een project in de multimedia-apparatuur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bereikbaarheid

Het Westergasterrein ligt aan de westkant van Amsterdam, op een steenworp afstand van het centrum, het Centraal Station en de snelweg A10. Het is een unieke locatie met een eigen, ietwat rauw karakter en is met alle vervoersmiddelen goed te bereiken.

 

Hoofdfoto: Dennis Bouman

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!