Nieuwe trend op evenementen: kasverhuurNieuwe trend op evenementen: kasverhuur
Back Back Locaties

Nieuwe trend op evenementen: kasverhuur

28 februari 2019

Wat per toeval begon als incidentele side-activity van (schoon)vader Markus is onder enthousiaste leiding van Aernout Markus en Barry van Leeuwen in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een serieuze familiebusiness. Met Kasverhuur.nl bedienen ze de evenementenmarkt met een originele en functionele toepassing van een oer-Hollands product: De Kas. Mogelijkheden? Eindeloos! Uitstraling? Transparant en open. Spot on maatschappelijke trend dus en doordat de materialen keer op keer opnieuw worden gebruikt, duurzaam bovendien.

Origineel alternatief

‘Voor diegenen die zich op een andere manier wensen te profileren dan met een standaard beursstand of een party-, pagode-, of hallentent is onze flexibele glazen kas een mooi alternatief’, zegt Markus. ‘De kas kan dienen als subruimte voor workshops en lezingen, restaurant, vergaderruimte, overkapping, atelier, borrelbar, pop up store, paviljoen of beursstand’, vult van Leeuwen aan. Het modulaire systeem is flexibel in grootte en vorm. Je kunt een kas neerzetten van 9 m2 tot één van 400 m2. De mogelijkheden tot inrichten en stylen met meubilair, groen en accessoires zijn eveneens legio waardoor je steeds een andere sfeer en beleving kunt creëren.

Grote aantrekkingskracht

Overal waar een kas staat trekt deze de aandacht. Van buitenaf kun je goed zien wat er zich binnen afspeelt maar de geluidsisolerende eigenschappen voorkomen dat de omgeving hiervan deel uitmaakt. Dit wekt nieuwsgierigheid op en bezoekers zullen een kijkje willen nemen. Het open karakter van de kas is uitnodigend en geeft een ruimtelijk gevoel. Je maakt deel uit van de omgeving en tegelijk ben je opzichzelfstaand. Open én besloten.

Overal op zijn plaats

‘Een pop up kas is multifunctioneel en kan prima dienen als tijdelijke vergaderruimte of zenuwcentrum op een festival. Maar ook als decorstuk bij televisiereclames worden onze kassen ingezet. Onze opdrachten zijn uiteenlopend en dat maakt het juist zo leuk’, aldus van Leeuwen. ‘We hebben mooie projecten mogen verzorgen voor onder andere Erasmus MC, DDW Eindhoven en Coca Cola en we zijn ingezet voor productpresentaties, openingen en als restaurant op bijvoorbeeld Libelle Zomerweek, Linda Festival en Amsterdam Light Festival. Naar aanleiding van onze aanwezigheid op Explore the North in Leeuwarden is het jaar culturele hoofdstad aldaar feestelijk afgesloten in onze kas en in samenwerking met Studio Roosegaarde en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat hebben we een kas gebouwd op het midden van de Afsluitdijk.' ‘Een kas is overal op zijn plaats’, stelt Markus. 'Prachtig hoe de kas blend in die omgeving van water en open lucht.'

All Seasons

Wie kas zegt denkt misschien broeikas maar over hitte hoeft niemand zich zorgen te maken. Een kas inzetten is wijs bij ieder weertype en in elk jaargetijde. De elementen maken hooguit onderdeel uit van het totale decorum en dragen bij aan sfeer en beleving. Tijdens zonnige dagen benut het glas elke straal en zorgt voor gratis zonne-energie. Bij hoogzomertemperaturen zorgen witte dakdelen en luchtramen ervoor dat de kas luchtig blijft en aangenaam van temperatuur. Er kunnen altijd delen van de gevels open gelaten worden zodat een briesje en frisse lucht door kan stromen. Is het fris en winderig buiten terwijl het zonnetje flink straalt dan is de kas een luxe serre. Van de regen heb je geen last in een kas, deze is waterdicht. Met een kas versla je alle elementen en geniet je optimaal van de buitenomstandigheden en je evenement.

Door > Nathalie Schalke 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!