Back Back Achter de schermen

Nieuwe streken

08 oktober 2010

Het is vrijdagmorgen 8 oktober. Het is herfst wat ik zie, maar met een vleugje nazomer qua temperatuur. Fluitend stap ik op mijn Sophiets. Tas in de bak, zonnige muziekje op de I-pod, op naar het kantoor van De Wereld van Sophie het Vondelparc gebouw (ja, in Utrecht hebben we ook een Vondelparc). Gevoelsmatig zou ik mij druk moeten maken of ik het vandaag ga redden om dat ene mooie voorstel af te krijgen of er wel leuke nieuwe aanvragen komen de komende maanden en ga zo maar door. Maar nee, dat doe ik niet. Deze week heb ik nieuwe positieve energie.

Mooie fiets
Al fietsend langs het Ledig Erf word ik ingehaald door een man van middelbare leeftijd. Hij rijdt op een erg mooie fiets, gave kleur en grote rieten mand voorop. Ik besluit bij het stoplicht mijn van de wereld afschermende oordopjes uit te doen en deze man te complimenteren met zijn mooie fiets. Hij kijkt verrast (bijna verschrikt)op. Met een verbaasde blik in zijn ogen bedankt hij mij en zegt nog even dat ik anders ook wat moois van mijn fiets heb gemaakt. Hij praat verder, de fiets heeft hij al geruime tijd maar hij is er nog steeds heel blij mee. Dan springt het stoplicht op groen en we maken beiden aanstalten om verder te fietsen. Hij roept nog even achterom ‘fijne dag!’, ‘u ook!' roep ik terug’. Wat een heerlijk begin van de dag….

Wakker schuddend  wonder
Deze week werd ik weer eens wakker geschud. Ik gunde Sophie de tijd, gaf haar weer eens wat ruimte.  Dat deed ik onder andere door mij verder in haar wereld te verdiepen. De wereld die ik voor haar heb geschapen en die vooral draait om oprechtheid, plezier, delen van kennis en vernieuwing. En een van de middelen van Sophie is dan o.a. een bedrijfsevenement. Via via kwam ik op de website www.wonder.nl terecht. Wat is wonder? Wonder bedenkt ondeugende, mooie en verrassende streken om mensen in beweging te brengen. Ze zetten eigen initiatieven op de wereld én werken in opdracht.

Streken
Wonder haal streken uit. Voor een spannende, leuke en rebelse activiteit komen mensen uit hun luie stoel. Deze streken werken echt inspirerend en stimuleren je buiten de gebaande paden te denken. Wat voor streken? Deze foto spreekt voor zich.

Een initiatief van Wonder is ook Blij Bedrijf. En dat kan iedereen in de praktijk brengen! Want het Blijbedrijf maakt gewoon zomaar mensen blij.  Het motto luidt namelijk dat vrolijkheid makkelijk te produceren is. Als je iemand verrast, wordt diegene blij en jij zelf ook!

Wat te denken van deze ‘blije’uitzwaaiservice', wellicht nog iets voor treinevents.nl

 

 

Verras je opdrachtgevers, maar verras juist vooral eens andere mensen om je heen. Mensen die je kent, maar misschien nog wel meer de mensen die je niet kent.  Gewoon op straat, in de file, op het station, bij de supermarkt of in het park. Helemaal belangeloos. Alleen maar om de ander blij te maken en te verrassen.  Daar word je écht blij van!

Haal dus eens een streek uit…sluit je bij ons aan. De Wereld van Sophie gaat aan de slag met blij- brigadiers. Zullen we samen met én voor een aantal mensen uit de eventbranche wat belangeloze vrolijkheid gaan produceren?

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!