Nieuwe serie verdiepende talkshows: 'Skin Deep' in de Rode Hoed Nieuwe serie verdiepende talkshows: 'Skin Deep' in de Rode Hoed
Back Back Nieuws

Nieuwe serie verdiepende talkshows: 'Skin Deep' in de Rode Hoed

06 oktober 2017

Skin Deep is een nieuwe serie talkshows, met ruimte voor twijfel, frustratie en humor.  In vijf talkshows onderzoeken hosts Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa zwart en wit, de verschillende ervaringen en wat er nodig is voor een constructief gesprek. De eerste avond is onderdeel van de Black Achievement Month en gaat over rolmodellen en (on)zichtbaarheid. De serie start op 18 oktober 2017 in debatcentrum De Rode Hoed

Explosief debat

'Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. Alsof de verschillen het onmogelijk maken nog te praten. Omdat mensen klaar zijn met steeds hetzelfde uitleggen, het verkeerde te zeggen, zich niet aangesproken voelen. Dat stroeve gesprek willen we makkelijker maken. Vanuit de overtuiging dat blijven praten belangrijk is en dat ervaringen uitwisselen en inzichten delen, helpt. Samen onderzoeken we wat deze thema's zo moeilijk maakt. We willen het ongemak niet vermijden maar juist benoemen en verkennen. Verdiepende talkshows dus, met ruimte voor twijfel, frustratie en humor.' Aldus de organisatie van Skin Deep. 

Skin Deep #1: rolmodellen & (on)zichtbaarheid

De eerste editie van Skin Deep gaat over rolmodellen en (on)zichtbaarheid. Over voorbeelden die je herkent en welke volgens de organisatie belangrijk zijn voor inspiratie, dromen en doelen. Over eerlijke representatie in de media en wat voor effect dat heeft op het beeld dat we hebben van onszelf en elkaar. 'Want wat je niet ziet, kun je ook niet nadoen.' Skin Deep #1 onderzoekt hoe die representatie precies werkt. Hosts Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa praten met Noraly Beyer, Charl Landvreugd, Jiska Engelbert, Aldith Hunkar en Simone Kukenheim.

Redactie

Skin Deep wordt gemaakt door een redactie van Clayde Menso, Aldith Hunkar, Mitchell Esajas, Matthea de Jong en Imara Limon. De serie is een samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

Serie

Skin Deep bestaat uit vijf talkshows op woensdag 18 oktober, dinsdag 14 november, dinsdag 12 december, dinsdag 13 februari en dinsdag 13 maart.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!