Back Back Nieuws

Nieuwe nostalgie: Engels weer open na maanden van verbouwing

10 maart 2015
Een combinatie van Rotterdamse allure en nuchterheid, dát is Engels, gelegen in het Groot Handelsgebouw. Vandaag overhandigen VERMAAT en The Office Operators het iconische Engels terug aan de stad Rotterdam. Bar Brasserie Engels en meeting & conference center Engels zijn na maanden van verbouwing vanaf afgelopen vrijdag geopend voor het publiek.

Bar Brasserie Engels
Engels is nieuwe nostalgie en stamt nog uit 1951. Nu jaren later ervaart de gast dezelfde gastvrijheid. Engels is correct, attent, vriendelijk en altijd met een glimlach; dat is het hoge niveau van service dat je mag verwachten. Engels is een belevenis, doet je verlangen naar vroeger, maar laat je zijn in het hier en nu. Engels laat je dromen over de gloriejaren van Rotterdam en schenkt je een tikkie hedendaags bravoure. De internationale Bar Brasserie is zeven dagen per week geopend. In Engels proef je Rotterdam op je bord. De ervaren keukenbrigade, onder leiding van Gert Hamoen, serveert gerechten van toen, vertaald naar de dag van vandaag. Engels is de huiskamer van Rotterdam, iedereen voelt zich hier thuis. Cocktails en mocktails, prachtige wijnen, verfijnde bites én een barman die je favoriete drankje niet vergeet vormen het voorprogramma voor het Rotterdamse uitgaansleven.

Meeting & conference center Engels 
The place to meet Rotterdam, dat is het geheel gerenoveerde meeting & conference center Engels. Dé plek in Rotterdam om vergaderingen en meetings in alle vormen en maten te houden. De plaats waar Rotterdam elkaar ontmoet. Gelegen op de best denkbare locatie direct naast het geheel vernieuwde Centraal Station moet deze exclusieve plek weer de gastheer worden voor een keur aan presentaties, vergaderingen, congressen en partijen. Het nieuwe conference center beschikt over in totaal 19 zalen van boardrooms tot auditorium met ruimte van 6 tot 340 personen. In totaal heeft het Conference & Meeting Center zo’n 1.000 stoelen beschikbaar. Alle sfeervolle ruimtes in het historische pand het Groot Handelsgebouw zijn zo ingericht dat ze voldoen aan de hedendaagse wensen en eisen.

Historie
Het Groot Handelsgebouw is het belangrijkste wederopbouwmonument van Rotterdam. Het bedrijfsverzamelgebouw, sinds 2010 een Rijksmonument, is net na de oorlog ontworpen door de architecten H.A. Maaskant en W. van Tijen. Het Groot Handelsgebouw was zijn tijd ver vooruit: het enorme pand bood niet alleen plaats aan vele bedrijven, maar een heuse autoroute maakte het inpandig vervoer van allerlei producten mogelijk. Al in 1951 vestigde zich hier Engels, dat elan aan het pand bracht met haar grand café-restaurant, congres-, party- en zalencentrum. Jaren later heeft Rotterdam haar Engels weer terug; met dezelfde uitstraling en sfeer van de gloriejaren, maar met een tikkie Rotterdamse nuchterheid en allure. Engels is nostalgie in een nieuw jasje

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!