Nieuwe Nederlandse musical voor jubileumjaar Amsterdam Nieuwe Nederlandse musical voor jubileumjaar Amsterdam
Back Back Nieuws

Nieuwe Nederlandse musical voor jubileumjaar Amsterdam

12 februari 2024

Op maandag 21 oktober 2024 gaat in het Amsterdamse theater DeLaMar ONZE JORDAAN in première, een nieuwe Nederlandse musical geschreven en geregisseerd door Diederik Ebbinge, in het kader van het jubileumjaar Amsterdam 750, over de naoorlogse geschiedenis van de Amsterdamse wijk de Jordaan. Hoofdrollen worden gespeeld door Ellen Pieters, Richard Spijkers, Roosmarijn Luyten, Desi van Doeveren, Peter Gijsbertsen en Annick Boer. ONZE JORDAAN wordt geproduceerd door TEC Entertainment in samenwerking met de Theateralliantie.

ONZE JORDAAN wordt in het kader van het jubileumjaar Amsterdam 750 geproduceerd door TEC Entertainment in samenwerking met de Theateralliantie. De première is op maandag 21 oktober 2024 in DeLaMar in Amsterdam. ONZE JORDAAN is verder te zien in Dronten, Groningen, Amstelveen, Breda, Hoofddorp, Almere, Alkmaar, Haarlem en Purmerend.

Typisch Jordaanse elementen

De musical ONZE JORDAAN bied je een unieke kans om samen met je (zakelijke) relaties, collega’s, vrienden of familie naar een echte Amsterdamse voorstelling te gaan over het leven na de oorlog in de Jordaan. Het wordt een avond vol van humor, emotie, melancholie, hoop en verzoening! Het stuk wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto zangstijl, zoals we die kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. Nummers die de revue passeren, in eigen arrangementen, zijn onder meer De Parelvissers, Bij Ons In De Jordaan, Funiculi, Funicola, Pikketanusie, Het Slavenkoor, Glimlach van een Kind, La Donna è Mobile en Amsterdams Parfum.

Het verhaal

Het verhaal van ONZE JORDAAN begint in het jaar 2000. In een Amsterdams bejaardentehuis wordt Greet (Ellen Pieters) klaar gemaakt om in de gezamenlijke koffiekamer haar 80e verjaardag te vieren. Ze vertelt uitgebreid over haar leven in de Jordaan en over de onderlinge saamhorigheid tussen de buurtbewoners, dit alles tegen de achtergrond van de Jordaan, de armoede en het verval van de wijk. Van de plannen van de gemeente in de jaren ‘80 en ‘90 om de oorspronkelijke bouw te vervangen door nieuwbouw en de uittocht van de echte Jordanezen naar Purmerend, Lelystad en Almere. En van de komst van Yuppen en studenten, die de wijk weliswaar hebben gered van nieuwbouw en verval, maar daarmee ook het unieke karakter van de wijk definitief hebben veranderd.

Voor vragen, partnerships en groepsreserveringen kun je contact opnemen met Noortje Breijder via events@tec-entertainment.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!