Nieuwe namen line-up Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy Nieuwe namen line-up Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy
Back Back Nieuws

Nieuwe namen line-up Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy

16 december 2019

In het weekend van 21 en 22 maart 2020 vindt in Rotterdam Ahoy het gloednieuwe festival ODE plaats, een fascinerende reis, dwars door 50 jaar popmuziek. Naast de al eerder bekendgemaakte line up zijn nu ook Charly Luske met een ode aan George Michael, Amy Winehouse (Back to Amy), Doe Maar (Doe Maar Net Alsof) en Guns N’ Roses (Ultimate Guns n’ Roses) toegevoegd.

50 jaar popmuziek

Op het gloednieuwe festival, dat in maart volgend jaar plaatsvindt, maakt het publiek een reis dwars door 50 jaar popmuziek. ODE bestaat uit drie podia die gevuld worden met maar liefst 17 bands, verdeeld over 2 dagen.

The Story of George Michael

Luske, een groot fan van George Michael, bracht eerder al een eerbetoon aan de zanger met de theatershow The Story of George Michael. ‘Het is geweldig dat er op zo’n grote schaal een festival wordt georganiseerd dat een eerbetoon geeft aan de succesvolste popgroepen en zangers uit de recente popgeschiedenis. Van Abba tot the Beatles, van Queen tot George Michael en van Pink Floyd tot Coldplay. Dit festival wordt 2 dagen lang alleen maar een feest der herkenning’, aldus Luske.

Doe Maar Net Alsof

Doe Maar Net Alsof, een andere naam die wordt toegevoegd aan de line-up, geeft een ode aan Doe Maar. Deze legendarische Nederlandse band ontketende begin jaren 80 een ware rage in Nederland met grote hits als Doris Day, Is dit alles, De bom, 1 Nacht alleen en Pa. Het negenkoppige Doe Maar Net Alsof weet in hun show de sfeer van deze markante periode perfect te vangen.

Amy & Guns N’ Roses

Valerie, het nummer van Amy Winehouse dat elk jaar weer hoog noteert in de Top2000 zal ook niet ontbreken op Popfestival ODE. Back to Amy trakteert de bezoekers op zondag op een waar eerbetoon aan deze bewogen Engelse jazz & soulzangeres. Ook de rockliefhebbers worden bediend met een ode aan Guns N’ Roses, uitgevoerd door een band die zich met recht de beste tribute to Guns N’ Roses mag noemen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!