Back Back Nieuws

Nieuwe MTB-strandrace Zandvoort-Katwijk-Zandvoort

30 november 2014
Sportevenementenorganisator Le Champion heeft er een nieuw evenement bij. Zaterdag 28 maart 2015 vindt de allereerste editie van de MTB-Strandrace Zandvoort-Katwijk-Zandvoort plaats. De afstand van de race tussen de badplaats Zandvoort en het vissersdorp Katwijk bedraagt 42 km en kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Na de start bij strandpaviljoen ‘De Haven van Zandvoort’ gaan de mountainbiketop en wegrenners van naam het massale deelnemersveld in een open wedstrijd vooraf. In het slotstuk wacht nog een pittige klim naar de spectaculaire finish op de boulevard van de Noord-Hollandse badplaats.

Mountainbiken langs het strand is ongekend populair. Veel fietsliefhebbers die in de zomer hun toertochten maken op de racefiets, pakken deze maanden de mountainbike voor uitdagende kilometers langs de kust. Le Champion ziet deze trend terug in het succes van de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond. De 4.500 startbewijzen voor dit evenement zijn al een aantal jaar ver van te voren uitverkocht. Voor de première van Zandvoort-Katwijk-Zandvoort worden 1.000 deelnemers aan de start verwacht.

Inschrijven
Inschrijven voor de strandrace is mogelijk via zandvoortkatwijkzandvoort.nl. Er zijn twee categorieën: de 42 km wedstrijd- of recreatietocht. Beiden worden onder auspiciën van de KNWU verreden. Bedrijven en fietsverenigingen kunnen vanaf 8 personen gebruikmaken van de groepsinschrijving. De inschrijving is geopend t/m zondag 15 maart.

Goed doel
Le Champion heeft voor dit evenement als goed doel gekozen voor Duchenne Heroes. Dit is een zevendaagse mountainbiketocht van Frankrijk naar Nederland, waarmee geld wordt opgehaald voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan het goede doel.

Zandvoort weekend
Een strandrace in de regio Zuid-Kennemerland was de nog ontbrekende discipline tijdens het Zandvoort weekend, dat eind maart ieder jaar door Le Champion wordt georganiseerd. Zo kan er op zaterdag 28 maart ook gewandeld worden bij de 30 van Zandvoort. Een dag later komen de wielrenners en toerfietsers in actie tijdens de Omloop van Zandvoort en voor hardlopers is er dan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Deelnemers kunnen hun deelname aan Zandvoort-Katwijk-Zandvoort combineren met deze 12 km hardloopwedstrijd. Bij deelname aan beide evenementen wordt men opgenomen in het Combiklassement en is er een extra herinnering.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!