Nieuwe locaties op LoevesteinNieuwe locaties op Loevestein
Back Back Nieuws

Nieuwe locaties op Loevestein

07 december 2022

Op de vesting van Slot Loevestein zijn twee nieuwe evenementenlocaties gerealiseerd; het Brouwhuis en het Tuighuis. De paviljoens zijn geplaatst op dezelfde plek als waar deze locaties in het verleden ook hebben gestaan.

Loevestein ligt in het oer-Hollandse rivierenlandschap, in het midden van Nederland. In 1358 gebouwd door ridder Dirc Loef van Horne, later dé staatsgevangenis van Nederland waar Hugo de Groot gevangen zat. Sinds 2021 behoort dit rijksmonument tot het UNESCO werelderfgoed. Loevestein is een rijksmuseum met een grootse historie, waar je rondloopt op de plek waar de geschiedenis echt gebeurd is. Een bijzondere locatie waar bezoekers graag komen, voor inspiratie, verdieping én plezier.

Meer capaciteit 

Om de vraag naar meer capaciteit voor evenementen, bruiloften en het onderwijs te beantwoorden zijn er twee nieuwe evenementenlocaties ontworpen. Het Brouwhuis, een paviljoen van tien bij achttien meter, dient voor zakelijke evenementen, feesten en partijen. Met een capaciteit van 150 personen en een flexibele opstelling is het Brouwhuis een plek waar veel uiteenlopende evenementen georganiseerd kunnen worden. Het Tuighuis heeft een capaciteit van 65 personen voor educatieve doelen, en kan daarnaast ook gebruikt worden voor het ontvangen van groepen, teambuildingactiviteiten of workshops.

Open en toegankelijke inrichting

De paviljoens zijn ontworpen en ingericht met oog voor het militaire verleden van Loevestein. Van buiten stoer, eigentijds en met veel groene tinten, van binnen vol comfort en stijl. De gebouwen zijn geplaatst met respect voor de archeologische grond waar ze op staan en hebben een heel open en toegankelijk karakter. De wanden zijn van glas waardoor er van buiten veel doorkijk is en je van binnen aan alle kanten van het indrukwekkende uitzicht op het kasteel en de vesting kan genieten. Door het huren van het Brouwhuis of het Tuighuis draag je direct bij aan het bestaan en behoud van dit unieke werelderfgoed.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!