Back Back Nieuws

Nieuwe locatie: Barcelona evenementenschip

23 september 2009
Wie in Lelystad zin heeft in een feestje, moet steeds nadrukkelijker naar het water kijken. Het nieuwste initiatief is evenementenschip Barcelona, dat in betrekkelijk korte tijd al naam heeft gemaakt met een paar goede feesten. En als het aan Guido Botter ligt, blijft het daar niet bij.
 

Het evenementenschip is een initiatief van Karin Bouwmeester, vertelt Botter. ‘Haar Organisatieburo bestaat tien jaar, draait goed en daarom was ze toe aan iets nieuws: een eigen evenementenlocatie. Toen ze daarnaar op zoek was, kwam ze met het schip in aanraking. Daar zag ze heel veel perspectief in. Het mooie is dat het niet plaatsgebonden is. Als bedrijven uit het noorden of zuiden van het land een evenement willen boeken, kunnen we daar naartoe varen.’ Bouwmeester benaderde Guido Botter die bij Hajé Restaurants werkzaam was, en samen zijn ze nu driekwart jaar bezig om van het evenementenschip een succes te maken.

 

Grote verbouwing
Om te beginnen heeft het schip in januari en februari een grote verbouwing ondergaan. Botter: ‘Het is van a tot z omgetoverd: nieuwe vloeren, nieuw meubilair. Het was al een evenementenschip, maar niet representatief voor de doelgroep. We zijn overigens nog steeds bezig. We willen het constant aantrekkelijker maken.’ Verder kreeg het schip een andere naam: Barcelona. Dat staat voor lekker weer, lekker eten, gezellige feesten en leuke mensen, legt Botter uit.

 

Vanaf maart is de Barcelona in de vaart. Het evenementenschip is te huur voor onder meer bedrijfsfeesten, congressen en dansfeesten tot 650 personen. Het kan zelfs fungeren als huwelijkslocatie, hoewel nog niet in Lelystad. ‘We hebben goede connecties met Meta Jacobs (VVD-raadslid én trouwambtenaar, red.). Zij mag ook buiten Lelystad huwelijken voltrekken,’ aldus Botter. Aan boord van de Barcelona bevinden zich verschillende ruimtes: een wit restaurantgedeelte, een grote feestzaal, een casino, een lounge, een entree met buffetlift en een buitendek voor 200 tot 250 personen.


‘We willen naar tachtig tot honderd partijen per jaar,’ vertelt Botter. ‘Dit jaar is vooral bedoeld om naamsbekendheid op te bouwen.’ Desondanks is het evenementenschip al geboekt voor feesten in Amsterdam, Huizen en Hoorn, is men bezig met Rotterdam en zijn er zelfs al aanvragen binnen uit België. ‘De boot is echt ondiep, dus we kunnen heel ver komen,’ aldus Botter.


 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!