Back Back Nieuws

Nieuwe lichting Dutch Design in Philharmonie Haarlem

01 juni 2016
Jonge en gevestigde ontwerpers van Dutch Design presenteerden begin mei (wederom) nieuwe meubels in de Philharmonie Haarlem. In 2015 sloegen Dutch Design en de Philharmonie Haarlem al de handen ineen en werd het meubilair in de publieksruimtes vervangen door meubels van in Nederland opgeleide ontwerpers. De Philharmonie heeft zich ontwikkeld tot een ‘open huis’ waar pas afgestudeerde jonge ontwerpers hun meubels naast dat van gevestigde collega’s kunnen presenteren.

Duurzaam & comfortabel design
Het publiek kan sindsdien gebruik maken en genieten van een wisselende collectie duurzame en comfortabele design- objecten en meubels in de foyers die bovendien te koop zijn. Klassiekers als W.H. Gispen en gevestigde hedendaagse ontwerpers als Martijn van der Pol en Nina Graziosi worden zodoende gecombineerd met werken van de nieuwste lichting ontwerpers.

Nieuw model van ondernemerschap
Maria Hansen (zakelijk directeur Stadsschouwburg & Philharmonie): 'Wij zijn trots deze nieuwe generatie ontwerpers bij ons in huis te mogen ontvangen. Dutch Design in de Philharmonie is een nieuw model van ondernemerschap en een echte win-win situatie voor zowel de ontwerpers als voor de Philharmonie.'
De zeven ontwerpers zijn: Jasser van Oort, Max Lipsey, TrulyTruly, Beatrice Cordara, Hongije Yang, Fiona Dumesnildot en Andrea de Chiricio.

Fotograaf: Bibi Veth

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!