Nieuwe kamerstijl 'Amber' voor The Dylan AmsterdamNieuwe kamerstijl 'Amber' voor The Dylan Amsterdam
Back Back Nieuws

Nieuwe kamerstijl 'Amber' voor The Dylan Amsterdam

09 maart 2018

The Dylan Amsterdam, Amsterdams meest vooraanstaande boutique hotel, onthult 14 gerestylede kamers. De nieuwe kamerstijl, welke de naam Amber zal dragen, is ontworpen door Studio Linse en vormt de nieuwste toevoeging aan de drie bestaande kamerstijlen Loft, Loxura en Serendipity.

De veertien gerestylede kamers en suites, in de nieuwe kamerstijl Amber, passen naadloos in het bestaande Dylan gevoel; het streven van de directie naar individueel ontwerp en design van de totaal veertig hotelkamers. Een residentiële atmosfeer, zachte lijnen, gebruik van hoogpolig tapijt, natuurlijke kleurtinten en materialen kenmerken deze nieuwe kamerstijl.

Boutique, huiselijk en persoonlijk

'Het doel van dit project was het doortrekken van het boutique, huiselijke gevoel en persoonlijke service waar we als The Dylan bekend om staan in de hotelkamers. We zijn ongelooflijk trots op het resultaat wat een mooie tijdloze combinatie tussen 'het oude en het nieuwe' is geworden,' aldus General Manager René Bornmann.

De belangrijkste details op een rijtje:

  • Ontwerp door Studio Linse, in samenwerking met General Manager René Bornmann en Director of Operations Roel Ruijs. Eerder werkte The Dylan Amsterdam al samen met Paul Linse voor de ontwikkeling van Bar Brasserie OCCO in 2016.
  • Bij de herinrichting van de kamers is uitgegaan van een tijdloze combinatie van het oude en het nieuwe gecombineerd met speciaal ontworpen elementen. Hierdoor ontstaat een persoonlijk en comfortabel "bespoke" interieur van ingetogen luxe en edele materialen als marmer, hout, messing en tactile stoffen.
  • Kernwoorden: tijdloos, eclectisch, comfortabel, edele materialen, bespoke, persoonlijk, ingetogen luxe.
  • De naam Amber is geïnspireerd op de gelijknamige kleur, welke symbool staat voor zonlicht, energie, vrolijkheid, optimisme en een waardevol juweel. De naam verwijst naar de kleur van barnsteen, in het Engels Amber. Barnsteen sap werd al in historische tijden gebruikt als medicinaal 'helende olie'. Er zijn aanwijzingen dat Amber al ergens rond 13.000 voor Christus werd gebruikt vanwege zijn medicinale werking, terwijl ergens rondom het Stenen Tijdperk Amber ook gewaardeerd werd vanwege de schoonheid en gebruikt werd in sieraden vanwege de prachtige oranje gele kleuren. Tijdens de oude Romeinse tijd was Amber erg populair en er bestond er zelfs een zogenaamde "Amber route" die voor een florerende sociale en economische ontwikkeling zorgde in grote delen van Noord Europa.
  • Alle kamers zijn voorzien van een custom-made minibar meubel voorzien van een Francis Francis Illy koffieapparaat, een ruime selectie aan frisdranken, wijnen – inclusief een eigen cuvée Riesling Trocken -, bier en tevens vitaminetabletten, snacks, chocolade van 'Original Beans' en een 'Detox Kit'.
  • 'Frette' badjassen, linnen en slippers dragen, samen met de "James Heeley" amenities in de badkamer, bij aan het comfort van gasten tijdens het verblijf.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!