Back Back Nieuws

Nieuwe generatie loyaliteitsprogramma's

28 april 2006

Interstar Consultancies heeft een nieuwe generatie loyaliteitsprogramma’s ontwikkeld die actief en intensief medewerkers beloont voor hun inzet voor het bedrijf. Door voor medewerkers in een hoge frequentie social, family of business events te organiseren verbetert de samenwerking en ontstaat er een grotere betrokkenheid bij de organisatie.

De combinatie van een intensief activiteiten- en communicatieprogramma, een persoonlijke credit card met code, een onderliggende database met speciale interactieve website, een incentive programma en koppeling met vaste elementen zoals deelname aan het webbased learning systeem en activiteiten bijvoorbeeld een personeelsvereniging vormt een totaal aanpak waaraan medewerkers zich niet kunnen ontrekken. Doordat het puntensysteem niet alleen aan activiteitendeelname is gekoppeld maar men ook punten kan krijgen op verjaardagen, bij successen van de onderneming e.d. doet iedereen automatisch mee.

Een ander sterk punt van het programma is dat het management volledig door Interstar Consultancies wordt verzorgd. Waar vroeger motivatieprogramma’s stukliepen op tijdgebrek van het verantwoordelijke (middel) management kan die taak nu volledig uit handen worden gegeven. Het programma is bovendien modulair zodat gekozen kan worden voor onderdelen of het invoegen van bestaande programma’s die daarmee onder één gemeenschappelijk thema vallen.

Bij Xerox Nederland heeft men positieve ervaring opgedaan met het programma. Deelname aan onder andere de georganiseerde events levert de medewerker, met behulp van een credit card, punten op die per afdeling of per individu worden geregistreerd. Elke twee maanden wint het individu of de afdeling met de meeste punten een prijs in de vorm van een steeds wisselende activiteit. De punten die het individu spaart kunnen worden omgezet in incentives. Deze zijn direct online op een speciale site te bestellen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!