Nieuwe Foyer Orpheus compleet gerestyled Nieuwe Foyer Orpheus compleet gerestyled
Back Back Locaties

Nieuwe Foyer Orpheus compleet gerestyled

11 oktober 2022

Heb je de gerestylede Nieuwe Foyer van Orpheus al gezien? In de afgelopen zomermaanden is het hele interieur vernieuwd, zijn er verschillende gezellige zitjes gecreëerd en staat er een nieuwe bar van maar liefst 22 meter! Het paars, rood en appeltjesgroen heeft plaatsgemaakt voor stijlvol nachtblauw, koper, aubergine, cognac en marmer. De Nieuwe Foyer sluit nu perfect aan op de strakke en moderne Hanoszaal met zijn blauwe stoelen. Eventmanager Guido en eventprofessionals Danielle en Marieke vertellen over het design en het verhaal achter de vernieuwde foyer.

‘Wanneer je de Nieuwe Foyer binnenloopt via de West entree klopt het gewoon. De stijl, de kleuren en de sfeer die hier hangt, past bij de rest van ons theater.

  • Marieke, Guido en Danielle
    Marieke, Guido en Danielle
  • Nieuwe Foyer Orpheus compleet gerestyled
  • Nieuwe Foyer Orpheus compleet gerestyled
  • Nieuwe Foyer Orpheus compleet gerestyled
  • Nieuwe Foyer Orpheus compleet gerestyled
  • Nieuwe Foyer Orpheus compleet gerestyled

Bovendien is de foyer nog multifunctioneler geworden doordat alleen de bar nog een vast element is in de ruimte’, vertelt Guido terwijl hij naar de indrukwekkende nieuwe bar van zwart marmer kijkt. ‘Hierdoor is het beschikbare oppervlakte voor zakelijke evenementen vijftien procent groter. ‘De nieuwe ronde statafels van wit en zwart marmer, de verschillende cognac- en auberginekleurige stoelen en de rest van het meubilair kan inderdaad allemaal verplaatst of weggehaald worden. Hierdoor heb je nu veel meer ruimte voor stands of een band op de afterparty van je event bijvoorbeeld’, vult Marieke aan.

Ellenlange bar

Danielle: ‘We zijn de afgelopen jaren continu bezig geweest met het vernieuwen van ons gebouw. De eerste plannen voor de Nieuwe Foyer werden zo’n anderhalf jaar geleden al gesmeed. Guido: ‘Er is toen een taskforce opgericht met hierin collega’s van alle afdelingen zodat al hun input meegenomen kon worden in het ontwerp. Eén van de grootste problemen in de foyer was de bar die erg dicht op de uitgang van de Hanoszaal stond. Hierdoor ontstonden er opstoppingen van mensen die een drankje wilden en mensen die de zaal uit wilden.’ Daarom is er nu gekozen voor een lange bar van 22 meter aan de zijkant van de foyer waarlangs gasten zich gemakkelijk kunnen verspreiden. 

Design lampen

De nieuwe inrichting van de Nieuwe Foyer is speels en tegelijkertijd stijlvol door de verschillende soorten zitjes die zijn gecreëerd. Langs de wand van de Hanoszaal vind je intieme nachtblauwe banken, lage tafels en speelse poefen. Bij de ramen staan verschillende ronde tafels waar je met een wat grotere groep comfortabel kan zitten en bij de bar zijn statafels van zwart marmer met hoge barkrukken in cognackleur neergezet. ‘Deze statafels zijn een fijne plek om nog even een drankje te drinken na je theaterbezoek, congres of ander soort event. Verder hebben we de ruimte bij de ramen optimaal benut door er banken tegenaan te zetten waar je op een informele manier kan bijkletsen of netwerken’, vertelt Guido. Marieke wijst naar de designlampen aan het plafond in het midden van de foyer: ‘Dit is toch wel de eyecatcher van deze ruimte. Vijf prachtige lampen met een gordijn van koperen kettingen er omheen. Speciaal voor ons ontworpen en een kunstwerk op zich.’ Verder is de VIP Foyer, waar je via een trap in de Nieuwe Foyer komt, ook helemaal meegenomen in de restyling. Danielle: ‘Deze foyer wordt veel gebruikt als extra subruimte of als plek waar de organisatie van een event zich terug kan trekken. Vanuit hier kijk je uit over de Nieuwe Foyer en ook hier vind je een compleet nieuwe marmeren bar en dezelfde statafels en zitjes als beneden.’

Nieuwe mogelijkheden voor zakelijke events

De Nieuwe Foyer is een geliefde ruimte vanwege de enorme hoeveelheid daglicht die hier naar binnen komt. Dankzij de restyling is de foyer nog flexibeler geworden waardoor er nieuwe mogelijkheden voor zakelijke evenementen bij zijn gekomen. ‘Naast meer ruimte voor stands, infomarkten en catering, kun je hier bijvoorbeeld ook kiezen voor een congrestival met meerdere sprekers op kleine verhogingen in de foyer. Je gasten hebben dan een hoofdtelefoon op waarmee ze in kunnen tunen op de spreker die zij willen horen. Dit geeft een hele gezellige en informele sfeer’, legt Marieke uit. Danielle: ‘Er zijn ook meer opties voor branding bijgekomen. Je logo op de lange witte muur in de foyer bijvoorbeeld. Of wat denk je van je bedrijfs- of eventvideo boven de bar?’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!