Back Back Nieuws

Nieuwe fiscale regels hangen als zwaard van damocles boven de eventbranche

11 oktober 2010

We staan aan de vooravond van een nieuwe fiscale regelgeving, maar vreemd genoeg hoor je er niemand over in de event- en incentivebranche. Is het de stilte voor de storm? Beschouwen event- en incentive organizers de werkkostenregeling, die vanaf 1 januari 2011 ingaat, als de ver-van-mijn-bed show, of is de nieuwe regeling nog te onbekend om goed te kunnen oordelen wat men er mee aan moet? Feit is dat organisatoren van met name personeelsfeesten, bedrijfsuitjes, feestelijke evenementen en van incentives met kennis gewapend moeten zijn om straks niet voor verrassingen te komen.

Nog een keer..
Kortgezegd komt de werkkostenregeling er op neer dat werkgevers vanaf 1 januari 2011 maximaal slechts 1,4 % van het totale bedrag dat ze uitkeren aan salarissen, belastingvrij mogen schenken. Dat is een relatief klein potje waaruit bedrijven de keuze moeten maken voor bijvoorbeeld het kerstpakket, de werkkleding, een fiets van de zaak, internet- en telefoonaansluitingen van hun thuiswerkende medewerkers of een personeelsfeest. Voor extra’s boven de 1,4 % geldt een belastingtarief van 80%.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Ontsnappingsroutes
Er zijn enkele ontsnappingsroutes…want er is vrijstelling voor kennisoverdragende bijeenkomsten en studiereizen. Dat leidt tot de stelling:

‘Om de nieuwe fiscale regels te omzeilen worden personeelfeesten voortaan bijspijkercursussen, en incentives noemen we voortaan studiereizen.’

Reageer op deze stelling en deel uw oplossingen met uw vakgenoten via LinkedIn High Profile Event  Network

In de uitgave van Events november uitgebreid aandacht voor de werkkostenregeling.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!