Back Back Nieuws

Nieuwe exploitatie op buitenplaats Sparrendaal

18 december 2013
Vereniging Hendrick de Keyser, eigenaar van buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg, en Vineyard Catering, cateraar op verschillende historische locaties, gaan een samenwerking aan. Er wordt al veel getrouwd, maar ook voor andere bijeenkomsten, van High Tea tot bedrijfspresentatie, is de buitenplaats geschikt. Hendrick de Keyser wil ook meer culturele activiteiten naar de buitenplaats halen, van concerten tot Open Monumentendag.

Sparrendaal: buitenplaats in het groen
Sparrendaal met zijn historische tuinen en koetshuizen vormt een goed voorbeeld van een 18de-eeuwse buitenplaats. Het huis werd in 1754 gebouwd als zomerverblijf voor de Utrechtse burgemeester Jacob van Berck. Een bekende bewoner was Petrus Judocus van Oosthuijse, de bouwheer van het dorpsplein van Rijsenburg. Van Oosthuijse, leverancier van kleding voor het Franse leger, onthaalde in 1806 koning Lodewijk Napoleon op een feestelijke maaltijd op de buitenplaats.

Interieur
Sparrendaal bezit een uitzonderlijk interieur met zijn beschilderde behangsels en het verfijnde stucwerk. Schilderingen van landschappen met rivieren, bergen en zeegezichten nemen de bezoeker mee naar buiten. In 2000 werd Sparrendaal, jarenlang Gemeentehuis, in eigendom overgedragen aan Vereniging Hendrick de Keyser, de landelijk werkende restaurerende organisatie. Een restauratie door de Vereniging volgde, waarbij het interieur in historische staat werd hersteld. Sindsdien wordt er gewoond en gewrerkt.

Decor voor evenementen
Meer dan tien jaar heeft de familie Roggeveen met veel enthousiasme de activiteiten op de buitenplaats gerund en er vele stellen zien trouwen. In januari wordt het stokje overgedragen aan Vineyard. De cateraar, die sinds 2007 al ‘hofleverancier’ van Sparrendaal is, ziet veel mogelijkheden: Sparrendaal vormt een prachtig decor voor feestelijke partijen, diners, recepties, trouwerijen, concerten, bedrijfspresentaties, vergaderingen en andere bijzondere bijeenkomsten. Er zijn intieme stijlkamers voor huwelijksvoltrekkingen en besloten vergaderdiners en er is een grotere zaal waar bijeenkomsten plaats kunnen vinden. Behoud van de lokale functie en het cultuurhistorische karakter van de buitenplaats met alle prachtige aanwezige herinneringen zijn hierbij uiteraard leidraad.

Foto: Arjan Bronkhorst

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!