Nieuwe eigenaar voor Garderens hotelNieuwe eigenaar voor Garderens hotel
Back Back Nieuws

Nieuwe eigenaar voor Garderens hotel

07 februari 2024

Hotel de Veluwe komt in nieuwe handen. De Voorthuizense ondernemer Timo Kruft neemt het hotel in Garderen over van Richard van der Velde en heeft er ambitieuze plannen mee.

Hotel de Veluwe is een 4-sterren hotel met 97 kamers, een grand café, een restaurant en 14 zalen voor zakelijke meetings en evenementen. Ook beschikt het hotel over sauna’s, een fitnessruimte en een verwarmd buitenzwembad. Het hotel was in eigendom van Richard van der Velde en sinds 2012 als franchisenemer aangesloten bij WestCord Hotels.

Verduurzaming en restyling

Kruft wil het hotel volledig verduurzamen. Ook ondergaat het hotel medio 2025 een restyling, waarbij de locatie een warme en luxe uitstraling krijgt en de verbinding met de omliggende natuur versterkt wordt. De Werelt in Lunteren is daarbij de inspiratiebron. Timo Kruft Beheer BV nam dit hotel in 2017 over en ontwikkelde er het concept ‘Natural Connection’ voor. Daarbij staat beleven van de natuur, connecten met elkaar en opdoen van nieuwe energie centraal.

‘We zien sinds de coronapandemie een groeiende behoefte bij mensen om de natuur in te gaan. De een doet dat om de rust te ervaren, de ander om lekker actief te zijn. Waar je ook voor komt; buiten zijn in de natuur doet wat met je en zorgt dat je op een andere manier verbindt met mensen om je heen. Dat is ook de reden dat bedrijven en organisaties natuurlijke locaties zoeken voor congressen, evenementen en meetings, zodat ze kennis- en inspiratiesessies kunnen afwisselen met outdooractiviteiten’, vertelt Kruft.

Evenementen-, horeca- en leisurelocaties

Met Timo Kruft Beheer BV richt hij zich op het aankopen, (her)ontwikkelen en exploiteren van vastgoed. Het gaat daarbij om evenementenlocaties zoals de Midden Nederland Hallen, leisurelocaties zoals De Werelt in Lunteren en horecalocaties zoals De Proefzaak en The VR Room in Amersfoort.

Nieuwe naam

Voor hotelgasten die al een weekendje weg of vakantie geboekt hebben, verandert er niets. Zij kunnen rekenen op een onbezorgd verblijf en een gastvrije ontvangst door het vertrouwde, vaste team van het Garderense hotel. Wel verandert de naam van het hotel. Dat wordt: De Werelt Garderen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!