Back Back Nieuws

Nieuwe duurzame theateract Jonas & Friends

10 oktober 2012
Onlangs heeft het duo Jonas & Friends, dat entertainmentacts ontwikkelt voor bedrijfsevenementen, een nieuwe act op het gebied van duurzaamheid gepresenteerd.

‘Het is eigenlijk vreemd dat er nog zo weinig acts op dit vlak zijn, terwijl het een thema is waar tegenwoordig iedereen mee bezig is. Terwijl je toch zou denken dat theater daarbij een mooi communicatiemiddel kan zijn’, aldus Liesbeth Grimbergen, het zakelijk gezicht van dit duo.

Adoptie uit filmindustrie
Bij het bouwen van hun nieuwe act ‘HOUT & HOUT’ heeft Jonas & Friends, zoals ook in eerdere acts, gebruik gemaakt van bijzondere maskers en special effects.
Liesbeth Grimbergen: ‘We hebben voor de maskers een techniek geadopteerd uit de filmindustrie. Door gebruik te maken van uiterst flexibele siliconen kun je een tweede huid creëren waarmee je hele surrealistische effecten kunt bereiken. Een techniek  die nog uniek is in theatertoepassingen. Bovendien vinden we dat dit materiaal kwalitatief meer uitstraling heeft dan het materiaal latex waar veel maskers van gemaakt worden’.

Eigen duurzame wereld
In de acts spelen twee maskerpersonages die  helemaal van duurzaam hout gemaakt (lijken te) zijn. Niet alleen hun gezichten, maar ook het haar, hun kleding etc. Ze zijn uitgerust met zonnepanelen en een windmolen. Die zorgen ervoor dat hun piepende en krakende ledenmaten in beweging gebracht kunnen worden. Met hun eco-mobiel en andere groene items zijn ze onderweg in hun eigen duurzame wereld.

Groen thema
‘We richten ons uiteraard op allerlei evenementen waarbij het ‘groene’ thema een rol speelt, zoals bij openingen, beurzen en noem maar op. Maar naast het puur functioneel inzetten van deze mimische mobiele act hebben we tijdens de eerste try-outs gemerkt dat het ook puur ter vermaak in gezet kan worden’, aldus Frans Schouten, de andere acteur van Jonas & Friends. ‘Je ziet dat het thema duurzaamheid en MVO in de evenementenbranche steeds meer aandacht krijgt. Daar moesten we natuurlijk(..) wel iets mee doen’!

Bekijk hier het filmpje van deze act.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!