Back Back Nieuws

Nieuwe docenten bij de Horeca Academie

30 augustus 2016
Er zijn drie nieuwe koksdocenten bij de Horeca Academie, die vanaf 29 augustus met het nieuwe schooljaar starten. We stellen hen even voor: 

Severine Meijer
Severine
Meijer is oprichtster van Opscheppen met Severine: Een all-in-1-concept
van een doortastende en gedreven horecaliefhebster. Na 10 jaar haar
eigen restaurant te hebben gerund richt Severine zich tegenwoordig op de
inspirerende diversiteit van het vak. Ze zet zich freelance in als
horecadocent, coach en trainer maar ook als private chef voor fine
dining en small catering. Ontwikkelen van recepturen en uitgebalanceerde
menu’s opbouwen op basis van verse-, gezonde en onbewerkte producten is
altijd een van haar speerpunten geweest. Denken in oplossingen is haar
motto. Destijds heeft ze gekozen voor de opleiding Docent Voeding &
Horeca om zich op een passend moment met ruime praktijkervaring in te
kunnen zetten voor het horeca-onderwijs en de leerprocessen van
studenten. Ze wil graag haar vakkundigheid en kijk op de branche
inzetten en de uitdaging aangaan met het leveren van goed en vakkundig
onderwijs.

Ferry Wijsman
Ferry Wijsman is eigenaar van Ferry
Nice. Ferry is begonnen met de opleiding consumptieve techniek op het
Bospark in Alphen aan den Rijn om vervolgens de koksopleiding te gaan
volgen aan de hotelschool in Amsterdam. Ferry is gek op wildpluk,
biologisch en lokale producten. Zijn kookstijl is te kenmerken als
creatief, modern, eigen ontwikkelde smaakversterkers en technieken met
authentieke smaken. Beginnend met zijn stage bij Restaurant
Alfreds te Alphen aan den Rijn, als leerling bij Restaurant La Cloche en
In den Doofpot te Leiden, waar hij is doorgegroeid tot sous-chef.
Daarna heeft Ferry bij Restaurant Kaagjesland te Reeuwijk gewerkt als
chef-kok en vervolgens is hij weer terug bij zijn roots beland in Alphen
aan den Rijn als chef-kok bij Restaurant Chique!
Nu is hij als
zelfstandige werkzaam als Interim Chef-kok. Ferry Wijsman ondersteunt
restaurants onder andere met de inkoop en organisatie van de keuken. Bij
kookstudio Onder de Pannen verzorgt hij kookworkshops en
masterclasses. Hij is klaar voor een uitdaging bij de Horeca Academie!

Ingrid Linsen
Ingrid
Linsen geeft al een aantal jaar les aan koks van niveau 2 en 3. Ingrid
was al bekend bij de Horeca Academie als examinator van de studenten.
Zelf heeft ze kok niveau 2, 3 en 4 gedaan met een specialisatie in
patisserie en kaas. Ingrid vindt het mooiste aan haar vak om van “losse”
producten een compositie te kunnen maken die helemaal in harmonie is,
niet alleen qua kleur, structuur, maar waar het om draait is smaak.
Studenten opleiden en te zien groeien in hun vakmanschap en ook als mens
is een bijzonder proces om te kunnen meemaken, maar ook studenten te
stimuleren om het beste uit zichzelf te halen is een mooie uitdaging om
uiteindelijk het doel te behalen, namelijk het diploma.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!