Back Back Nieuws

Nieuwe culinaire hotspot in Amsterdam: IZAKAYA

16 juli 2012
Aan het einde van deze zomer krijgt Amsterdam er een nieuwe culinaire hotspot bij. Midden in de Pijp opent IZAKAYA zijn deuren en zit daarmee op de overbekende Albert Cuyp straat en om de hoek bij het Museum kwartier. IZAKAYA, dat zich bevindt in het chique Sir Albert boutique hotel, staat voor pure ontspanning en verwennerij.

 

Vernieuwend concept

De internationaal opererende ondernemer Yossi Eliyahoo (o.a. restaurant & bar MOMO), is het brein achter deze vernieuwende Asian Kitchen & Bar. Het hart van IZAKAYA vormt de traditionele Japanse Robata grill. In het volle zicht van de gasten doen de chefs op onnavolgbare wijze hun werk. Executive chef Hariprasad Shetty, afkomstig van het moderne sterrenrestaurant ‘Nobu’ uit Londen, is verantwoordelijk voor de samenstelling van het vernieuwende menu.

 

Visie Izakaya

Izakaya laat zich het beste vertalen als ‘pub’, een hoeksteen van de Japanse voedselcultuur. Het concept van IZAKAYA is authentiek maar niet traditioneel. De gerechten worden geserveerd op kleine bordjes waarbij de gast, in lijn met de Aziatische ‘grazing menu’s’, net zoveel of weinig gerechten kan bestellen als hij wil. De gerechten zijn bedoeld om met elkaar te delen en ze nodigen uit tot een gesprek over nieuwe texturen en smaken. De visie van IZAKAYA: probeer minstens één gerecht uit dat je nog nooit hebt gegeten.

 

Hoger niveau

Ontworpen door de binnenhuisarchitecten BK Architects, heeft IZAKAYA de traditionele Japanse Izakaya naar een hoger niveau getild. Het ontwerp is gebaseerd op eeuwenoude klassieke Izakaya ruimtes en daarnaast is het geinspireerd door de vijf traditionele Japanse elementen: vuur, aarde, lucht, water en de hemel. Het ontwerp van IZAKAYA is authentiek en eenvoudig, waarmee het een stijlvolle en levendige atmosfeer creëert.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!