Back Back Nieuws

Nieuwe Citygame van Wave Events met smartphones en eigen ontwikkelde app

13 maart 2013
Wave Events heeft een nieuwe citygame met hedendaagse techniek, zoals een app op de smartphone, ontwikkeld. ‘De maffia heeft jullie hulp nodig. Sinds enkele maanden is er een kwade Don actief. Deze Don handelt tegen alle regels van de maffia in en toont totaal geen respect voor de huidige maffiafamilies. Het is aan jullie om deze Don, die zich ergens in de stad bevindt, te vinden en er voor te zorgen dat niet hij, maar jullie de machtigste maffiafamilie worden!’

Het spel
Het doel van het spel is om met je team de machtigste familie in de stad te worden. Door het verzamelen van geld en het vinden van de Don neem je de macht in de stad over. De Don is een persoon die rondloopt in het centrum van de stad.

Elk team (=maffiafamilie) gaat op zoek naar de Don en ontvangt een speciale smartphone waarmee je kunt ‘afpersen’ en ‘omkopen’. Door dit te doen verzamel je hints over de Don.

Op een plattegrond zijn locaties ingetekend, die je naar de mooiste plekjes van de stad brengen. Daar aangekomen verschijnt een meerkeuze vraag op de smartphone. Beantwoord de vraag correct en krijg een hint over de locatie of het uiterlijk van de Don. Tevens verdien je geld met goed beantwoorde vragen.

Tactiek
De verschillende locaties zijn onderverdeeld in zogenaamde omkooppunten en afperspunten. Je kunt echter pas omkopen wanneer je team al voldoende geld heeft verzameld door middel van afpersen. Het is dus belangrijk om van tevoren de juiste tactiek te bepalen.

Het eerste anderhalf uur van het spel is de tussenstand op de smartphone te zien. Bovendien is hier ook te zien hoeveel geld de andere teams verdiend hebben. Na anderhalf uur is de tussenstand niet meer te zien. Hierdoor blijft de eindstand altijd spannend. De instructeur maakt een eindpresentatie om het spelverloop te laten zien om de uiteindelijke winnaar bekend te maken.

Thema-vragen
Het afpersen en omkopen gebeurt door vragen over de stad van je keuze en de Italiaanse Maffia goed te beantwoorden. De vragen tijdens het spel kunnen aan jullie wensen worden aangepast.

Het is dus een citygame met spanning, competitie en interactief. In korte tijd kom je langs alle leuke en historische plekjes. Na ongeveer twee uur spelen word je terug verwacht bij de startlocatie. Hier krijg je de gemaakte foto’s tijdens het spel (teamfoto’s), het spelverloop en de uitslag op een groot scherm te zien. Natuurlijk is er een prijsuitreiking.

Kijk hier voor meer informatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!