Nieuwe bus voor rolstoelgebonden valkenierNieuwe bus voor rolstoelgebonden valkenier
Back Back Nieuws

Nieuwe bus voor rolstoelgebonden valkenier

06 september 2018

Roofvogels spreken tot de verbeelding. Met een welhaast vanzelfsprekende arrogantie confronteren zij ons met de ongecompliceerde meedogenloosheid van de natuur. Brute oerkracht en ingetogen elegantie gaan hier hand in hand.

Begin jaren negentig is Rob van Dipten gestart met de valkerij. Door een ongeval in 2001 brak hij zijn rug met als gevolg een dwarslaesie. Na een onderbreking van bijna 2 jaar revalidatie en herstel start hij in 2003 samen met zijn vrouw, Nina Markx, het bedrijf Birds@Work Valkerij dat al snel uitgroeide tot een valkerijbedrijf met meerdere disciplines. De bedrijfsuitjes met de roofvogels zijn veelal op locatie.

Nieuwe bus voor transport valkeniers en roofvogels

De nieuwe, ruime MAN TGE automaat is zeer geschikt voor het transport van de valkeniers en roofvogels. In de wagen is door Bever Autoaanpassingen een rolstoellift gebouwd en de schuifdeur automatisch gemaakt. Om ook na pensionering met de MAN TGE in de stad uit de voeten te kunnen is gekozen voor een leversloopbestendige techniek gekozen, de inparkeerhulp. 'Wat we erg belangrijk vonden bij de aanschaf is de goede service van MAN omdat vervangend transport geen optie is vanwege de rolstoel,' aldus Rob.

Comfortabel en herkenbaar

'Voor een fantastische en onvergetelijke dag als bedrijfsuitje of personeelsfeest komen we natuurlijk ook naar een, door de klant gekozen, locatie met de juiste ambiance. Dan is comfort gewenst zoals airconditioning in de zomer en een standkachel in de winter. Voor de roofvogels zijn er riante transportkisten ingebouwd en het interieur is strak afgewerkt door Maijers Autotechniek,' vertelt hij verder. Birds@Work is met dit nieuwe voertuig ook onderweg en op locatie goed herkenbaar door de reclame gemaakt door de firma Quaform Sign en Reclame.

'Inmiddels zijn er binnen de Birds@Work groep een 16tal ervaren beroepsvalkeniers uit Nederland, België en Duitsland inzetbaar met een 380 tal verschillende roofvogels en uilen. Verder worden we bijgestaan door slipjacht de Midland Hunt, diverse jachthoornblazers groepen en een actiefotograaf.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!