Nieuwe achtbaan Toverland maakt eerste testvluchtNieuwe achtbaan Toverland maakt eerste testvlucht
Back Back Nieuws

Nieuwe achtbaan Toverland maakt eerste testvlucht

07 juni 2018

Attractiepark Toverland opent op 7 juli 2018 het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. De afgelopen maanden verrees in Avalon de veertig meter hoge wing coaster Fēnix. Gisteravond maakte de spectaculaire achtbaan zijn allereerste testrit. Dit bijzondere moment is vastgelegd op video.

Voor het eerst over de track

Onder luid gejuich vloog Fēnix rond 21.30 uur voor het eerst met een topsnelheid van 95 kilometer per uur over de achtbaantrack. Caroline Kortooms, Algemeen Directeur, was erg onder de indruk van de eerste vlucht. 'Fēnix is imposant, majestueus, robuust en vurig. We zijn enorm trots op deze unieke achtbaan!' Na de testrit werd door de aanwezige familieleden en managers geproost op de goede afloop. De achtbaan wordt de komende weken uitgebreid getest en zal op zaterdag 7 juli 2018 openen voor bezoekers.

Bekijk hier de video van de eerste vlucht van Fēnix. 

Drie keer over de kop

Fēnix is de allereerste wing coaster van de Benelux. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Fēnix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop. De leverancier is de toonaangevende Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!