Back Back Nieuws

Nieuw: Training Meeting Design - raamwerk voor een congres met impact

25 november 2014
Vanaf 2015 heeft Effectivents een nieuwe training in het pakket: de eendaagse training Meeting Design met 2 feedback webinars. Bewust nadenken over de opzet van een prikkelend congres is een vak apart, maar wel een die te leren valt, zo meent Effectivents. 'Om te komen tot een gedegen en inspirerend ontwerp doorloop je, net als andere designers, een proces. Deze eendaagse training biedt een raamwerk om je aanpak aan op te hangen.'

De voordelen die deze training je oplevert:
- Meer rendement omdat de opzet van uw congres is afgestemd op de gestelde doelen.
- Onderscheid in de markt: uw congres heeft diepgang en sluit nog beter aan bij de verwachtingen van de deelnemers.
- Het beweegt de deelnemers tot het enige dat telt: het ondernemen van actie in hun  vakgebied rondom hetgeen ze geleerd hebben op uw congres.
- Veel inspiratie voor je deelnemers, (interne) opdrachtgever en jou.

Opzet en doel van de training
In een groep van maximaal 12 ervaren vakgenoten wordt theorie afgewisseld met veel oefeningen uit de praktijk. Je gaat direct aan de slag met een gerichte opdracht. Door deze mix van nieuwe theorie, oefenen in de praktijk en leren van medecursisten, maak je je deze nieuwe inzichten snel eigen. Daardoor wordt het toepassen ervan in je eigen werkomgeving sneller verankerd.

Tijdens deze interactieve eendaagse training leer je:
- De kracht van meeting design. Achtergrond vanuit meerdere invalshoeken: didactiek,  psychologie, groepsdynamica, omgevingsfactoren.
- Hoe je de opdracht helder krijgt met meetbare doelen bij je opdrachtgever.
- Het doorlopen van de ontwerpfase; de bouwstenen van een ontwerp.
- Een script te schrijven van het programma.
- Met welke beïnvloeders je rekening moet houden (o.a.; locatie, techniek, type spreker).
- Welke resultaten het meeting design proces kan opleveren: wat is er veranderd?

Feedback tijdens 2 webinars
Na de training vinden er 2 webinars plaats, waarin onder leiding van de docent concrete designvraagstukken uit je dagelijkse praktijk en van medecursisten worden uitgewerkt. Concrete feedback daarmee op jouw eigen meeting designs.

Voor wie?
Congresorganisatoren die gewend zijn mee te denken over de opzet van het congres of hier juist meer in willen groeien, werkzaam bij organisaties die zelf organiseren of bij een congresbureau.

De trainer
Deze training wordt gegeven door Marga Groot Zwaaftink, eigenaar en oprichter van CommGres congresbureau. Marga heeft meer dan 20 jaar ervaring in de congres- en eventbranche. Dit heeft zij onder andere opgedaan bij de Amsterdam RAI, Euroforum Conferences, NH Hoteles en sinds 2004 bij haar eigen bureau. Tevens is zij een van de initiatiefnemers van de verkiezing ‘Dagvoorzitter van het Jaar’.

Kijk hier voor trainingsdata, -locatie en mogelijkheid tot inschrijven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!