Back Back Nieuws

Nieuw paradepaardje van bedenkers 'Dinner in the Sky'

30 april 2015
Als je dacht dat je veel gezien had op het vlak van culinaire beleving, kijk dan ook even naar dit initiatief. Stefan Kerkhofs en David Ghysels, de bedenkers van ‘Dinner in the Sky’, bundelden opnieuw hun krachten en lanceren ‘Dinner on the Road’, hun allernieuwste paradepaardje.

Futuristisch restaurant op wielen
‘Dinner on the Road’ is een concept waarbij gebruik gemaakt wordt van een futuristisch voertuig dat volledig is ingericht als een echt restaurant. Een professionele keuken presenteert smakelijke gerechten terwijl gasten van de ene locatie naar de andere rijden. De ongeziene serveersystemen dragen bij aan de luxe ervaring. De keuze van de bestemming is volledig aan de klant. Ook het decor kan worden aangepast naar believen. Het digitale spectrum maakt het mogelijk dat je plots vertoeft middenin de Toscaanse wijngaarden, nippend van een glaasje Chianti, of je je op Route 66 waant met een T-bone steak op je bord en een biertje in de hand.

‘Niet enkel het culinaire is van groot belang, maar vooral de beleving is bij ons topprioriteit.’ David Ghysels

Voor bedrijven
‘Dinner on the Road’ is niet alleen interessant als familie- of vriendenuitje maar is ook perfect geschikt voor bedrijven. Fileleed wordt zo gerelativeerd aangezien deze tijd nuttig kan ingevuld worden met een vergadering, creatieve brainstorm of productlancering bijgestaan door een hapje en een drankje. Een maximum van 16 genodigden kan plaatsnemen aan de indrukwekkende tafel.

Luigi Colani: meester in design
Het ontwerp is geïnspireerd door Luigi Colani en geproduceerd door Marci-Mobile. Een futuristisch design met strakke lijnen en een slimme kleurkeuze is het resultaat. Het ontwerp is echter niet enkel mooi om naar te kijken maar de aerodynamica zorgt er ook voor dat de truck 25% minder brandstof verbruikt in vergelijking met gelijkaardige trucks. De doelstelling tegen 2020 is het creëren van een truck die volledig elektrisch rijdt.

De grenzen over
David en Stefan werkten reeds eerder samen. Het zijn zij die negen jaar geleden op de proppen kwamen met ‘Dinner in the Sky’. Dat project werd tweemaal uitgeroepen tot één van de 10 meest ongelooflijke restaurants ter wereld (Forbes) en is ondertussen actief in maar liefst 50 landen. Onlangs nog werden Singapore en Maleisië toegevoegd aan dit lijstje. Ook ‘Dinner on the Road’ zal dus niet enkel terug te vinden zijn op de Belgische markt.

‘De wereld staat niet stil en wij dus ook niet. Onze sector leent zich ertoe constant te innoveren en dat is precies wat we doen. Drie jaar lang werkten Stefan en ik achter gesloten deuren aan ‘Dinner on the Road’, aldus David Ghysels. ‘De echte uitdaging binnen dit project? Moeten zwijgen en mijn enthousiasme nog niet mogen delen!’, zegt Stefan Kerkhofs. De focus ligt overigens niet enkel op het verhuren van de truck maar deze wordt ook op de markt gebracht voor verkoop. Italië en Saoedi-Arabië toonden al interesse.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!