Back Back Nieuws

Nieuw meetingpoint op Utrecht CS: Meet me upstairs

22 oktober 2015
Horecaexploitant HMSHost International opent op de eerste verdieping van de Utrechtse stationshal drie nieuwe horecaconcepten. Vanaf vandaag zijn ‘t Koffiehuis en Bar Centraal open voor het publiek, eind november opent ook restaurant Bistrot Centraal haar deuren.  Met ruimte voor zo’n 400 to t 500 zitplaatsen en een aangename sfeer vormt de eerste verdieping van het Utrecht CS de perfecte ontmoetingsplek voor zakenlieden, reizigers, studenten en Utrechters, in het hart van het station en de stad.

Met deze horecaconcepten en het bijbehorende terras spelen NS Stations en HMSHost in op de behoefte van reizigers en Utrechters naar een plek waar, in aanvulling op het huidige horeca aanbod, korte en langdurigere ontmoetingen plaats kunnen vinden. Want door de opening van deze drie horecaconcepten hoog en droog boven de drukte van de stationshal en het centrum van de stad, heeft deze plek alle potentie om het nieuwe centrale meetingpoint in Utrecht te worden. Voor ieder moment van de dag een plek om elkaar te ontmoeten, te werken, te relaxen en te eten en drinken. Centraal, comfortabel en zonder de hectiek op de begane grond.

’t Koffiehuis
In samenwerking met Douwe Egberts is het concept ’t Koffiehuis ontwikkeld. Uitstekende espressokwaliteit en de warmte en het vertrouwde gevoel waar DE voor staat, maakt van ’t Koffiehuis een punt van rust en dé ontmoetingsplek voor het publiek op het station.

Bar Centraal
Heineken heeft de bijzondere biertap in Bar Centraal speciaal ontworpen voor deze locatie. Ook uniek zijn de speciaal ontworpen bierflesjes van Bar Centraal met daarop de Utrechtse domtoren. Naast het regionaal gebrouwen bier kunnen gasten hier genieten van regionale, eerlijke producten van goede kwaliteit. Op de menukaart kunnen bezoekers precies lezen waar de producten vandaan komen.

Bistrot Centraal
Bistrot is een Italiaans slow food concept dat is ontwikkeld in samenwerking met The University of Gastronomic Sciences of Pollenzo in Milaan en dat inmiddels verschillende prijzen heeft gewonnen. De ter plekke gemaakte pizza’s, pasta’s en broden worden gemaakt van lokale producten. Een restaurant waar ambacht en vakmanschap centraal staat.
 
Walter Seib, CEO HMSHost International: ‘De Utrechtse stationshal is een druk vervoersknooppunt waar dagelijks honderdduizenden mensen komen, met allerlei verschillende behoeften. Dat NS Stations ons het vertrouwen heeft gegeven om onze wereldwijde en jarenlange ervaring in het bouwen en exploiteren van horecaconcepten op luchthavens, treinstations en locaties bij te dragen aan de behoefte van haar reizigers, bezoekers en de Utrechters is voor ons een grote eer.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!