Back Back Nieuws

Nieuw hotel- en congrescentrum bij Schiphol

24 april 2007
Het Holiday Inn Amsterdam Schiphol opent nog voor de zomer haar deuren in Lijnden, op een steenworp afstand van Schiphol, Haarlem en Amsterdam. Hiermee is de dynamische driehoek Haarlem-Amsterdam-Schiphol een viersterrenhotel van wereldniveau en tegelijkertijd een goed bereikbare congresfaciliteit rijker.

Tophotel op knooppunt
Het gloednieuw gebouwde Holiday Inn Amsterdam Schiphol heeft de afgelopen maanden zijn definitieve gestalte gekregen op het Airport Business Park Lijnden, aan de A9 vlakbij de afslag Badhoevedorp. Het hotel is dan ook uitstekend bereikbaar voor zowel de zakelijke reiziger, de veeleisende conferentieganger als de vakantievierende toerist. Rustig gelegen, op minder dan 10 minuten rij-afstand van zowel Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp als Schiphol. Belangrijk detail is bovendien dat het hotel net iets verder weg van de start- en landingsbanen is gevestigd dan de andere hotels in de Schiphol-regio.

Holiday Inn Amsterdam Schiphol is royaal opgezet: het viersterren hotel beschikt over 290 standaard kamers en 52 Executive kamers. Al deze ruimtes beschikken over een internet verbinding en vijf kamers zijn volledig toegankelijk voor mindervalide hotelgasten. Daarnaast introduceert het hotel een modern, 1800 vierkante meter metend conferentie centrum, licht en luchtig van opzet met gigantische raampartijen waarmee de vergaderaar het gevoel krijgt 'gewoon' in de buitenlucht te zitten. Speciaal voor automotive presentaties is het hotel uitgerust met een aparte ingang, geschikt voor auto's.

De leiding van het nieuwe viersterren hotel is in handen van de zeer ervaren hotelier Maurice Jansen. Jansen, eerder onder meer general manager van Holiday Inn Eindhoven en van het Haagse Hotel Des Indes InterContinental, kijkt uit naar de bijzondere baan: "Holiday Inn was al langer aan het kijken naar Schiphol. Nu achten wij de tijd rijp voor de start van wat wij graag zien als een totaal nieuwe gastvrijheidsbeleving voor de Schipholgast". Die kenmerkt zich volgens Jansen door "als gast jezelf kunnen zijn in een luxe, moderne omgeving" en "bescheiden, uiterst servicegericht dienstverlenend hotelpersoneel".

Jansen: "Holiday Inn Amsterdam Schiphol is een zeer modern en internationaal gericht hotel geworden. Geschikt voor zowel een black-tie feest als een casual brainstorm sessie. We steken zeer veel energie in een topklasse keuken. De keuken van Holiday Inn Amsterdam Schiphol staat in het teken van culinaire, lichte en gezonde gerechten. De kaart telt veel biologische gerechten, visgerechten en salades uit alle windhoeken: de chef houdt nadrukkelijk rekening met de grote verscheidenheid van culturen van de bezoekers. Culinair gaan wij echt het verschil maken met een eerlijke, gezonde, hedendaagse keuken en een uitgelezen maar informele dining area." "Het nieuwe Holiday Inn Amsterdam Schiphol is
alles behalve een doorsnee hotel " besluit Jansen.

Het gebouw werd ontworpen door het ontwerpbureau Re:d Design. Re:d Design heeft naam gemaakt met moderne ontwerpen op het gebied van architectuur, stedenbouw en interieur. Dat leidde tot een karakteristieke architectuur die reageert op de landelijke omgeving van Haarlemmermeer. Wat meteen opvalt zijn de enorme raampartijen - en daarmee de prachtige lichtval in de ruimtes. Zakelijke meetings en conferenties vinden plaats in een apart gedeelte binnen het gebouw. Holiday Inn Amsterdam Schiphol is ronduit een trendy hotel waarbij ieder type gast volledig zichzelf kan zijn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!