Back Back Nieuws

Nieuw: duurzame energie voor evenementen in openbaar gebied

05 april 2016
Jaarlijks wordt in Nederland maar liefst 15 miljoen liter diesel verstookt met aggregaten om evenementen in openbaar gebied van energie te voorzien. Een weinig efficiënte en in het geheel geen duurzame oplossing. Evenementenstroom maakt hieraan een einde, door stroom vanaf vaste punten te activeren en af te rekenen op marktpleinen, kermissen, evenemententerreinen etc.

Vaste stroompunten
Het afgelopen jaar heeft Evenementenstroom in samenwerking met de Stichting Duurzaam Organiseren hard gewerkt om elektriciteit op openbare locaties vanaf vaste stroompunten te kunnen leveren. Het gaat om het aan- en uitzetten van stroom en het verbruik op efficiënte wijze af te rekenen met de afnemers. Op korte termijn is Evenementenstroom beschikbaar in Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch en daarnaast wordt er hard gewerkt aan de uitrol in andere grote steden.

Gemeentelijk beleid
Maarten Hektor, medeoprichter Evenementenstroom: ‘In navolging van de opkomst van laadpunten voor elektrische auto’s, maken steeds meer gemeenten ook de stroomvoorziening voor evenementen onderdeel van hun beleid. Om de uitstoot van CO2 en roet te voorkomen en geluids- en stankoverlast tegen te gaan, wordt hierbij steeds vaker gezocht naar duurzame oplossingen. Evenementenstroom voorziet hierin, ontzorgt het administratieve traject en regelt de incasso. Daarnaast biedt Evenementstroom nauwkeurig inzicht in het gebruik en de afname van de stroom. Niet alleen het milieu is gebaat bij Evenementenstroom, ook in financieel opzicht is het aantrekkelijk voor organisatoren van evenementen.’

Drinkwater
Het concept van Evenementenstroom is even simpel als gebruiksvriendelijk. Na registratie kan ieder Evenementenstroompunt in Nederland bediend worden via de app. Naast het leveren van stroom voor evenementen, kunnen ook wateraansluitingen geschakeld worden via Evenementenstroom, bijvoorbeeld voor gratis drinkwaterpunten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!