Nieuw duurzaam initiatief voor de hospitality industrieNieuw duurzaam initiatief voor de hospitality industrie
Back Back Nieuws

Nieuw duurzaam initiatief voor de hospitality industrie

24 september 2021

Worldmeetings.com steunt het initiatief van Hotels for Trees om een boom te planten voor iedere dag dat een hotelgast ervoor kiest om bij een meerdaags verblijf de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan. Ze wil daarmee een concrete bijdrage leveren aan een groenere hotelwereld.

De intermediair neemt dit duurzame idee op in haar zoekfilter Praktisch Duurzaam. Het initiatief wordt daarmee beschikbaar voor 16.000 zakelijke boekers. Deze boekers kunnen op het boekingsplatform hotels selecteren die de 'boom in ruil voor kamer schoonmaak' mogelijkheid aanbieden.

Bebossingsprojecten

Hotels for Trees ondersteunt verschillende bebossingsprojecten in binnen- en buitenland. Deze projecten worden uitgekozen in overleg en samenspraak met bebossingspartner Trees for All. 'Ons doel is de komende jaren Europabreed te groeien en samen met onze partners vanaf 2025 tenminste 1 miljoen bomen per jaar te planten,' aldus Linde Borger, Country Manager van Hotels for Trees.

25%

Momenteel kiest 25% van de gasten, die een meerdaags verblijf boeken in een partnerhotel van Hotels for Trees, ervoor om de kamerschoonmaak over te slaan voor het planten van een boom. Zakelijk Nederland boekt jaarlijks tienduizenden hotelovernachtingen, meetinglocaties, events, activiteiten en restaurants via Worldmeetings.com. Onlangs ging Worldmeetings.com live met het zoekfilter Praktisch Duurzaam, waarmee boekers locaties vinden aan de hand van praktisch duurzame eigenschappen als laadpalen, biologisch eten, aanwezigheid van OV en meer. Bob Pieterson, oprichter van Worldmeetings.com: 'Alleen denken over verduurzamen is namelijk niet meer aan de orde, we moeten duurzaamheid gaan realiseren. Waarom? Omdat morgen beslissend is.'

Worldmeetings.com en Hotels for Trees realiseren zich dat de mens een substantiële impact heeft op het klimaat. Deze constatering en de persoonlijke overtuiging van beide oprichters verbindt de organisaties in hun streven naar een duurzame wereld.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!