Back Back Nieuws

Nieuw campingfestival In Retraite Kloosterfestival vol met luie dagen en hete nachten

26 januari 2016
De eerste editie het 12inchCity’s In Retraite Kloosterfestival is van 8 tot en met 11 juli in het klooster Maria Roepaen. Tijdens dit festival wisselen zonovergoten dagen, gevuld met luieren, yoga en sport zich af met nachtenlang feesten in het klooster. Lokale en landelijke eventorganisaties zorgen voor een spannende programmering van deephouse en techno. In de kloostertuin staat de camping waar verrassende activiteiten het weekend laten aanvoelen als een minivakantie. In Retraite wordt georganiseerd door 12inchCity, bekend van o.a. Graefenthal Festival en Alcatrash.

Thailand by day
Overdag hangt in de kloostertuinen van Roepean de relaxtheid van een Thais strand. De geuren van eucalyptus en lemongrass vermengen zich met die van pad thai en tom kha kai soepjes. Onder de zomerzon is er eindelijk tijd voor een ontspannende massage of yoga, maar ook om te volleyballen of te schaken. In het klooster zelf kan verkoeling gezocht worden bij de mini-bios. Maar niks hoeft, lekker bij de tent chillen met een cocktail terwijl je luistert naar de easy going beats van één van de buitenpodia kan ook.

Berlin by night
Iedere nacht verzorgen verschillende lokale en landelijke eventorganisaties een line up van deephouse en technohelden. In het klooster, waar vroeger wezen en geesteszieken werden opgevangen, kan tot 7.00 uur gedanst en gefeest worden. In het voormalige kapel is een heuse Rollerdisco.

Retraite
Voorheen vond in hetzelfde weekend Graefenthal Festival plaats, eveneens georganiseerd door 12inchCity. Met een dagprogramma dat een vakantiegevoel ademt en een herziende nachtprogramma gaat het campingfestival door onder de naam 12inchCity In Retraite. Omdat de bezoekers zich vier dagen afzonderen van de maatschappij, er niks moet en alles mag, gaan ze op een hedendaagse wijze in retraite.

Fotografie: Onscherp

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!