Back Back Nieuws

Nieuw Amsterdams lifestyle hotel is A home away from home

18 april 2016
Het Starwood ‘long-stay brand’ Element Hotels in Amsterdam opende 8 februari haar deuren. Het hotel, voormalig kantoor – multi tenant van 8,800m2 – ‘De Veldert’ grenst aan het winkelgebied Gelderlandplein. D/DOCK is verantwoordelijk geweest voor het interieurontwerp en FF&E coördinatie van dit nieuwe Amsterdamse lifestyle hotel.

‘A home away from home’... Dit was de metafoor die D/DOCK in 2014 koos bij de formulering van het nieuwe hotelconcept die zich vertaald in dragers als comfort, natuur, gezondheid, ontspanning en persoonlijke keuze. ‘In de uitwerking van deze waarden besloten wij te breken met de traditionele aanpak van gastvrijheidsconcepten binnen de hotelwereld en het ontwerp te benaderen vanuit de natuurlijk behoeften van de mens vanuit zijn woonomgeving,’ vertelt Francesco Messori, Design Director van D/DOCK.

Thuisgevoel
Karakteriserend voor het hotel is dat bij binnenkomst het gevoel wordt gecreëerd dat je thuis komt, alsof je binnen stapt in een woonkamer. Het hotel telt in totaal 160 kamers variërend tussen een standaard studio of een tweekamer appartement.

Zakelijke mogelijkheden
Er zijn vergader- en evenement mogelijkheden in de vorm van twee meeting ruimtes met de mogelijkheid tot samenvoegen. De zachte warme sfeer passende bij Element Amsterdam is ook hier doorgetrokken waardoor het een prettige verblijfsruimte is geworden met goede akoestiek en wederom het terugkerende huiselijk gevoel dat door een natuurlijke lichtinval en de laatste technologie zorgen voor energieke vergaderingen en evenementen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!