Back Back Nieuws

Nieuw 3-daags lifestyle event in Maasstad: Op z'n Rotterdams

03 april 2015
Het nieuwe 3 daagse evenement ‘Op z’n Rotterdams’ vindt 29, 30 en 31 mei plaats in de Maasstad. Een speciaal gecreëerde route leidt  bezoekers vanuit het hele land langs de vijf bekendste Rotterdamse Hotspots: de Markthal, Koopgoot, het Grote Kerkplein, Kruiskade en Binnenwegplein. Op de verbindingsroute door het stadscentrum vormen diverse kunst, cultuur, food & fashion activiteiten de basis. Het publiek maakt een weekend lang op unieke manier kennis met de levendige Rotterdamse binnenstad.

Rotterdam op z’n best
Verschillende Rotterdamse hotspots nemen deel aan het 3-daagse evenement gedurende het laatste weekend van mei. Zo verandert de Koopgoot voor 3 dagen in een culinaire ‘Kookgoot’, het Grote Kerkplein in een authentieke Aziatische floatingmarket en het Binnenwegplein in een Rotterdamse variant op Montmartre. Daarnaast zorgt nieuwkomer De Markthal voor food-shows en is de statige Kruiskade hét Madison Avenue van Rotterdam. De route kan op ieder willekeurig punt gestart worden en wordt gemarkeerd door kunst exposities van jonge kunstenaars en kunstplatformen.

Op z’n Rotterdams
‘Op z’n Rotterdams’ is een initiatief van meerdere Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor een herkenbare verbinding van het levendige stadscentrum. Bezoekers van het evenement maken op 29, 30 en 31 mei op een laagdrempelige manier kennis met Rotterdamse kunst en cultuur, lifestyle, food & fashion platforms. Hier ontdek je in drie dagen tijd alle highlights van de Maasstad en diversiteit van de binnenstad. Initiatief ‘Rotterdam Laat Open’ sluit op vrijdag 29 mei aan op het evenement. Fanatieke shoppers kunnen op deze extra lange koopavond tot 23:00 uur ’s avonds hun hart ophalen. Winkeliers en horeca halen alles uit de kast om de bezoeker te verwennen tijdens de eerste editie van Op z’n Rotterdams.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!