Niet volledig, wel stap voorwaarts!Niet volledig, wel stap voorwaarts!
Back Back Nieuws

Niet volledig, wel stap voorwaarts!

15 september 2021

In de aanloop naar de persconferentie van 14 juni heeft branchevereniging CLC-VECTA vele gesprekken gevoerd en al het mogelijke gedaan om de besluitvorming te beïnvloeden. ‘Hoewel we nog niet terug zijn bij volledig opengaan zonder beperkingen, is de realiteit van dit moment dat we toch een hele grote stap voorwaarts maken’, laat Riemer Rijpkema weten. Vooral het volledig loslaten van 1,5-meter geeft de branche de ruimte om verder aan de slag te gaan en nieuwe plannen te maken. De ontwikkelingen betekenen niet dat de inspanningen klaar zijn.

Meer opties voor de branche

Duidelijkheid over de inzet van toegangsbewijzen, niet langer moeten placeren, 100% capaciteit voor buitenevenementen en geplaceerde binnenevenementen, bieden de branche meer opties. ‘Het is inderdaad nog niet volledig en zonder belemmeringen open, anderzijds, we kunnen met veel mogelijkheden netwerkmomenten en –activiteiten, vak- en publieksbeurzen, bedrijfsfeesten en –uitjes organiseren’, schrijft de directie in een brief aan haar leden.

Nieuwe speerpunten

Deze ontwikkelingen betekenen uiteraard niet dat de inspanningen van de branchevereniging klaar zijn. Voor dit moment richten ze zich op het volgende:

-      Geen capaciteitsrestricties

-      Zolang er restricties zijn, zijn steunmaatregelen nodig

-      Ondersteuning/regeling voor het kunnen terugbetalen van schulden waardoor innoveren en investeren niet wordt belemmerd.

-      Vermelding in het regeerakkoord > ondersteuning in de weg naar herstel en bij innovatie

-      Versoepeling reisbeperkingen voor zakelijke reizigers

-      Testcapaciteit, -locaties en kosten Testen voor Toegang

-      Goede informatie en ondersteuning bij inzet Testen voor Toegang door Stichting Open Nederland

Informatie over het werken met toegangstesten en antwoorden op veelgestelde vragen kunnen organisatoren vinden via deze link: www.testenvoortoegang.nl/organisatoren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!