Back Back Nieuws

Nick & Simon zingen voor Edukanjers

25 januari 2013
Nick & Simon zongen voor 1000 vrijwilligers, die zich al jarenlang inzetten voor ontwikkelingsorganisatie Edukans, tijdens een uniek benefietconcert op 6 juni 2012. Edukans gelooft in scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. ‘Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben.’ Daarom werkt Edukans aan meer scholen, meer schoolbanken, meer schoolborden, meer boeken en meer leraren in ontwikkelingslanden.

Ambassadeurs
Nick & Simon, ambassadeurs voor Edukans zien Edukans als een integere organisatie. ‘Onderwijs is de basis van je leven. Ieder kind moet naar school, daarom zetten wij ons in voor Edukans’. Naast diverse bezoeken aan ontwikkelingslanden geven zij ook benefietconcerten voor scholen en kinderen en nu speciaal voor de waardevolle vrijwilligers. Edukans is voor haar werk namelijk erg afhankelijk van deze vrijwilligers net als giften en subsidies.

Bijdrage
Om een steentje bij te dragen leende Holland Evenementen Groep, evenementenorganisatie in Zoelen, haar locatie voor het benefietconcert. 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons erg belangrijk’, aldus Holland Evenementen Groep. ‘Onlangs zijn wij in het bezit gekomen van een Greenkey certificaat, een Vebon,- en Blauwe Vlag registratie’. ‘Het verzorgen van een benefietconcert is voor ons een buitenkans om ons ook voor Edukans in te zetten’.  Er is ook een uniek programma opgezet waar de Holland Evenementen Groep, Edukans onder de aandacht brengt. Hierbij wordt een gedeelte van de besteding van de gasten gedoneerd aan stichting Edukans. Als laatste worden tijdens de NOT beurs bezoekers na de beurs naar het station of de auto gebracht met een TukTuk van Holland Evenementen Groep.

Het overleg voor een benefietconcert voor 2013 zijn weer in volle gang.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!