Nick & Simon openen de ZomerConcertenNick & Simon openen de ZomerConcerten
Back Back Nieuws

Nick & Simon openen de ZomerConcerten

22 april 2022

Met een hommage aan Simon & Garfunkel openen Nick & Simon samen met het Metropole Orkest op 1 juli de VriendenLoterij ZomerConcerten. Het Koninklijk Concertgebouw geeft hiermee het startsein voor een muzikale zomer zoals vanouds. Met meer dan 2500 musici uit alle denkbare windstreken, van solisten tot symfonieorkesten, van jazztrio’s tot singer-songwriters, en met zeer diverse muzikale achtergronden. Gevestigde namen als Katia en Marielle Labèque, Isabelle Faust, Ilse DeLange, Liza Ferschtman, Iris Hond, Isabelle van Keulen, Fuse, Trijntje Oosterhuis en het Koninklijk Concertgebouworkest. En nog meer dan ooit bestieren ook jonge talenten in juli en augustus de podia van Het Concertgebouw. Nieuw zijn de Basement Sessions waar aanstormende musici uit de pop, soul en jazz op vrijdagavond in de Koorzaal in de kelder van Het Concertgebouw intieme concerten geven. Vandaag om 10.00 uur start de kaartverkoop via zomerconcerten.nl.

Na twee edities met beperkingen keren de VriendenLoterij ZomerConcerten in de zomer van 2022 terug voor een grootse editie. Bij de in totaal 75 concerten verwelkomt Het Concertgebouw meer dan 2500 musici. Uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en zelfs Zuid-Amerika komen symfonieorkesten naar Amsterdam. Hieronder zijn ook acht jeugdorkesten zoals het European Union Youth Orchestra, National Youth Orchestra of the USA en het Filármonica Joven de Colombia. Naast geliefde werken als De vier jaargetijden van Vivaldi en Dvoráks ‘Nieuwe Wereld’-symfonie staan dit jaar ook zeven filmmuziekconcerten op het programma.

Enkele highlights

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en zangeres Sabrina Starke verzorgen een tribute aan Nina Simone. Verder speelt er een keur aan jong talent. Denk aan sopraan Laetitia Gerards, zangeres Nai Barghouti, Chineke! Junior Orchestra, het Gustav Mahler Jugendorchester, violisten Randall Goosby en Noa Wildschut, de cellisten Victor Julien-Laferrière en Abel Selaocoe, en pianist Alexandre Kantorow. Verder is er veel filmmuziek te beluisteren, zoals Star Wars Return of the Jedi (met de film op groot scherm), A tribute to John Williams en soundtracks van superheldenfilms.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!