Back Back Nieuws

NHTV Breda ontwikkelt opleidingstraject met Efteling

10 januari 2014
De Efteling en NHTV Breda werken sinds 2009 intensief samen. In dat jaar is de Efteling Academy gestart. Dit is een talentontwikkelingsprogramma voor studenten van NHTV. In opdracht van en in nauwe samenwerking met de Efteling heeft de Academy for Leisure van NHTV nu een nieuw opleidingstraject ontwikkeld speciaal voor teammanagers van de Efteling. In maart 2014 start dit traject onder de naam ‘Effectief Betoveren’.

De Academy for Leisure biedt hbo- én academisch onderwijs op bachelor- en masterniveau. Studenten worden opgeleid voor functies binnen de brede vrijetijdsindustrie. Sinds een paar jaar kunnen studenten van de hbo-bachelor zich specialiseren in het managen van attractieparken. Daarnaast biedt de Efteling Academy studenten van NHTV de unieke mogelijkheid met professionals van het bedrijf samen te werken in projecten om zo de Efteling als merk te blijven ontwikkelen. Het verzorgen van scholing voor professionals om daarmee de industrie nog beter te bedienen in de behoefte aan kennis en innovatie is een belangrijk punt in de strategie van NHTV.

Kick-off
De Efteling vindt de ontwikkeling van haar medewerkers belangrijk en besteedt daar continu aandacht aan. Vanaf maart 2014 volgt een groep leidinggevenden het opleidingstraject ‘Effectief Betoveren’ van de Academy for Leisure, met als focus inspirerend leidinggeven. Het traject loopt tot maart 2015 en wordt officieel ‘afgetrapt’ tijdens een inspirerende kick-off.

Ondertekening overeenkomst
In de ochtend van 9 januari is in de Efteling de overeenkomst ondertekend door Arend Hardorff, directeur van de Academy for Leisure van NHTV en Olaf Vugts, directeur Imagineering en lid van de Raad van Bestuur van de Efteling. ’We zijn er trots op dat we de samenwerking met het bekendste en beste vrijetijdsbedrijf van Nederland intensiveren met scholing van haar medewerkers. Een visie op -life long learning- staat in onze sector nog in de kinderschoenen, ik ben blij dat de Efteling hierin een voorbeeldfunctie vervult’,  aldus Arend Hardorff van NHTV.

Foto: Op de ondertekening werd getoost door (voorste rij van links naar rechts) Elly Hilhorst (Adjunct Directeur HR), Arend Hardorff (directeur Academy for Leisure van NHTV), Olaf Vugts (directeur Imagineering en lid van de Raad van Bestuur van de Efteling), Mark van den Broek (adviseur van de Efteling), Marijn van der Starre (programmamanager vanuit de Efteling) en (achterste rij van links naar rechts) Guido Aerts, Archelia Fonk en Peter van Wijngaarden (trainers van de Academy for Leisure), Olga Wagenaar (projectleider van NHTV), Coen Bertens (Adjunct Directeur Horeca en Operatie van de Efteling).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!